avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale licitatii cu faza finala electronica
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

licitatii cu faza finala electronica

Buna seara,

Am participat la o licitatie cu faza finala electronica organizata de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior. In urma deschiderii si analizei ofertelor, am fost declarati eligibili pentru a participa la licitatia electronica, primin urmatoare invitatie de participare:

"Va anuntam ca la data de 25.03.2010, Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior a initiat licitatia electronica la procedura de cerere de
oferta Achizitie servicii cercetare sociala, avand codul unic de identificare
EA0010239.
Calendarul de desfasurare al licitatiei electronice:
Runda 1
- Durata: 29.03.2010 14:00 - 30.03.2010 14:00
- Elemente licitate: Pretul
Runda 2
- Durata: 31.03.2010 14:00 - 01.04.2010 14:00
- Elemente licitate: Pretul
Informatii disponibile ofertantilor participanti la licitatie:
- cel mai mic pret
- numarul de participanti inscrisi in licitatie
- poate fi oprita desfasurarea urmatoarelor runde, in cazul in care nu se
imbunatateste oferta
- licitatia se prelungeste automat, in cazul modificarii clasamentului
- se va utiliza pasul de licitare".

La finalul celei de-a doua runde, la ora 14, oferta noastra era pe locul I. La 14.01, s-a anuntat prelungirea licitatiei pana la 14.03. La noul termen stabilit, din nou aveam cea mai buna oferta. Licitatia s-a prelungit pe perioade diferite de timp pana la 14:57 cand s-a anuntat inchiderea licitatiei.

Nici inainte de inceperea licitatiei cu faza finala licitatie electronica, nici in timpul celor doua runde de licitatie, nu am fost instiintati de faptul ca licitatia se va prelungi si dupa ora 14 a celei de-a doua runde.

In invitatia de participare la licitatia electronica apare mentionat faptul ca " - licitatia se prelungeste automat, in cazul modificarii clasamentului", fara a se preciza insa ca acest lucru se aplica si in afara intervalelor orare ale celor doua runde de licitatie mentionate in calendarul licitatiei inclus in invitatia de participare.

Care ar fi argumentele legale pentru prelungirea licitatiei eletronice si in ce masura in acest caz prelungirea este justificata si legala? Poate fi contestata o asemenea licitatie?

Va multumesc!
Cu respect,
Marius Drasovean





Cel mai recent răspuns: mariusdrasovean , utilizator 21:35, 7 Aprilie 2010
Da , din punct de vedere legal aveti toate motivele sa contestati aceasta licitatie! De ce a fost prelungita ? La aceasta intrebare trebuie sa raspunda angajatii ministerului respectiv!B-)
Va multumesc pentru promptitudine. Imi puteti spune care ar fi legea/legile pe care le-as putea invoca in sustinerea contestatiei?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faza finala de licitatie electronica monyy33 monyy33 O ac organizeaza o procedura ca faza finala de licitatie electronica cu o singura runda, unde participa 2 ofertanti.La sf rundei oferta x este clasata pe ... (vezi toată discuția)
Etapa finala de licitatie electronica melcsy melcsy ce este important de stiut daca ajungi in faza acesta de licitatie. am avut cel mai mic pret la deschiderea ofertelor dar acuma urmeaza faza electronica,....la ... (vezi toată discuția)
Licitatie cu faza finala le melcsy melcsy Buna ziua. Paote veti considera o intrebare banala, dar pana acuma nu am participat la asa ceva. cum se procedeaza? vrem sa participam la o licitatie cu faza ... (vezi toată discuția)