buna,in seara zilei de 12 martie 2010 eram victima unei agresiuni,precizez ca eu i-am dat primul o palma pt ca m-a injurat (sunt si martori). prin urmare, am fost internat la o clinica de maxio-faciale din cluj si mi-au imobilizat gura cu doua tije metalice si sarme,am stat 5 zile.am mers la legist si mi-a dat 40-45 zile de ingrijiri med. si am depus plangere.am inteles ca dupa indepartarea aparatului de imobilizare se mai adauga zile de ingrijiri la care trebuie facuta anexa tot la legist,ce daune morale si materiale pot pretinde de la el?,multumesc.
Daune materiale puteti pretinde in raport de prejudiciul cauzat prin imobilizarea dvs. la spital, prin intreruperea activitatii, cheltuieli efectuate cu ocazia spitalizarii, a medicamentelor si orice alte cheltuieli facute in legatura directa cu fapta celui care v-a lovit.
Foarte important! Daca valoarea solicitata de dvs. privind aceste cheltuieli materiale nu o dovediti prin inscrisuri, instanta va va respinge cererea pentru suma pentru care nu faceti dovada cheltuielilor.
In ceea ce privesc despagubirile morale puteti sa pretindeti o suma dar sa incercati sa o si justificati in ce consta....... (va recomand sa consultati un avocat care va putea indruma, in functie de situatia dvs. de fapt ce a existat cu privire la incidentul petrecut, sa motivati in concret in ce constau despagubirile morale) In situatia in care nu precizati aceste aspecte..., exista posibilitatea ca cererea dvs. sa fie respinsa.
Totusi, cred ca ati fi mult mai castigat, atat dvs. cat si invinuitul sa incercati sa apelati la un mediator autorizat prin care si cu ajutorul acestuia sa rezolvati acest litigiu pe cale amiabila..., dvs. incercati sa solicitati o suma de bani care v-ar avantaja. Cu instanta-i foarte greu.....
Va doresc succes...si incercati sa evitati pe cat posibil provocarile.