avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... acte necesare pentru acordarea paternitati
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

acte necesare pentru acordarea paternitati

sotul meu ar dori sa intre in concediu de paternitate ,ce acte are nevoie.?eu am nascut de 2 saptamani este vorba de concediul de 2 ani.
Ultima modificare: Joi, 8 Aprilie 2010
dopulet, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 10:18, 8 Aprilie 2010
Concediu de paternitate de 5 zile sau concediu crestere copil?
Legea concediului de paternitate:
ART. 1
(1) Concediul paternal se acorda in conditiile prevazute de prezenta lege, in scopul de a asigura participarea efectiva a tatalui la ingrijirea noului-nascut.
(2) Tatal copilului nou-nascut are dreptul la un concediu paternal de 5 zile lucratoare, in conditiile prevazute de prezenta lege.
ART. 2
(1) In cazul in care titularul dreptului la concediu paternal este asigurat in cadrul sistemului asigurarilor sociale de stat, el are dreptul la un concediu paternal platit de 5 zile lucratoare.
(2) Concediul paternal se acorda la cerere, in primele 8 saptamani de la nasterea copilului, justificat cu certificatul de nastere al acestuia, din care rezulta calitatea de tata a petitionarului.
(3) Indemnizatia pentru concediul paternal se plateste din fondul de salarii al unitatii si este egala cu salariul corespunzator perioadei respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu tata dupa nasterea copilului GabriellaS GabriellaS Buna ziua, La cate zile de concediu are dreptul tatal, dupa nasterea copilului? Are acest drept si daca firma nu are un Contract Colectiv de Munca? Cererea ... (vezi toată discuția)
Concediu pre-postnatal si concediu de paternitate. anaborca anaborca Buna ziua, as dori sa stiu, daca eu am intrat in concediu pre-postnatal de sarcina si lauzie de 126 de zile poate si tatal totodata sa ceara concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediu eveniment special-nastere copil Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua Un angajat, care a urmat un curs de puericultura, in cat timp de la nasterea copilului poate sa-si ia acele 10+5 zile libere platite? Exista vreo ... (vezi toată discuția)