avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu postnatal

Buna ziua!Sunt noua pe aici,si am si eu o intrebare.Sunt insarcinata in sapt 28,iar la recomandarea medicului ginecolog urmeaza sa-mi iau concediul prenatal saptamana viitoare,din 15 aprilie,la 29 saptamani de sarcina.Ar trebui sa nasc in jurul datei de 2 iulie 2010,am socotit zilele de pre- si post-natal,sunt ok,numai daca nasc mult mai tarziu,pe la sapt 42,prin 10-12 iulie nu o sa ma incadrez in cele 42 de zile.Ce se intampla in acest caz?s-ar putea sa pierd indemnizatia din cauza a cateva zile de postnatal,degeaba lucrez de ani de zile?Prenatalul mi-a recomandat medicul ginecolog.Va rog sa-mi dati un raspuns!Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 10:55, 8 Aprilie 2010
CIC se acorda dupa efectuarea celor 42 de zile. Trebuie sa aveti in vedere indeplinirea conditie de a avea 12 luni realizate venituri. Ca masura de siguranta mai amanati intrarea in prenatal, medicul poate acorda, daca considera necesar, concediu medical de risc maternal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu postnatal 42 zile tinaa tinaa buna ziua , va rog sa ma ajutati cu o lamurire . sunt insarcinata in 32 saptamani si 3 zile iar data probabila a nasterii, la ultima ecografie , este intre 13 ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri concediu post si prenatal AnnaMaria_ru AnnaMaria_ru Am mai multe intrebari legat de acest subiect 1) Cate zile minime trebuie sa isi ia angajata ca si concediu prenatal? Am inteles ca sunt 126 zile in total, ... (vezi toată discuția)
42 zile obligatorii de postnatal florin96 florin96 Va rog sa ma lamuriti si pe mine.Sotia mea vrea sa isi ia concediu prenatal retroactiv incepand cu 7 ianuarie 2009. Vrea sa-si ia cele 84 zile de prenatal dau ... (vezi toată discuția)