1. Are
toate obligatiile pe care le au si membrii asociatiei, inclusiv pe acelea de a respecta toate hotararile adunarii generale si deciziile comitetului executiv.
Nu are dreptul de a participa la adunarile generale, de a vota in acestea si de a fi ales in functiile de conducere.
2. Poate face o cerere de iesire din asociatie, cu consecintele de la punctul 1.
Da, acest proprietar isi va plati cotele de intretinere, impartite pe lista de intretinere...si asta pentru simplul motiv ca furnizorii emit facturi unitare pe condominiu (pe scara unui condominiu cu contor separat) si nu vor accepta un contract separat cu un proprietar din bloc care se alimenteaza pe infrastructura condominiului. In plus de asta, exista cheltuieli cu proprietatea comuna pe care este obligat sa le achite, avand o cota-parte indiviza si stapanind in devalmasie cu restul proprietarilor aceasta proprietate comuna
perpetua si fortata.
Sa fie clar: nu se poate separa nici total, nici partial de comunitate, decat daca se muta din condominiu, indiferent ca este sau nu membru al asociatiei.
3. Am sa va citez din legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art. 46. - Toti proprietarii au obligatia sa plateasca lunar, conform listei de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari, in avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contributie ce le revine la cheltuielile asociatiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociatia de proprietari.
Deci daca e o obligatie, atunci si restanta acestor fonduri se penalizeaza in aceeasi masura ca si cotele de intretinere curente si neplatite.