avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... aderare asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

aderare asociatie proprietari

Buna ziua, va rog sa ma ajutati in cateva probleme legate de administrare:
1. Un proprietar nu doreste sa adere la asociatie. va rog sa-mi spuneti ce drepturi si obligatii are acest proprietar.
2. Un proprietar vrea sa iasa din asociatie precizand ca nu vrea sa mai contribuie la plata cotelor de intretinere si ca se separa( platind separat cheltuielile catre furnizori), refuzand sa achite si fondul de rulment. Va rog sa-mi spuneti daca acest proprietar plateste conform legii cotele de intretinere, chiar daca se scoate din asociatie, daca-l pot soma sau instiinta in vederea fondului de rulment si daca are drept de vot in adunarea generala.
3. In ce conditii se pun penalitati la neplata fondului de rulment si de reparatii.
Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:12, 9 August 2011
sa inteleg ca nimeni nu ma poate ajuta cu cele de mai sus? :(
pai sunt cam multe problemele dvs. Cand v-ati decis sa va mutati intr-un asemenea complex, trebuia sa va asteteptati la asemenea "proceduri" pe care dezvoltatorii, baietii smecheri invatatti sa scoata banu' si din piatra seaca.
Deci daca v-ati organizat in as. prop., aceasta are o conducere - sper ca nu este tot dezvoltatorul, cu el trebuie discutat toate aceste probleme.
Sigur, cineva mai sus v-a sfatuit sa cititi cu atentie Legea 230/2007 si mai ales Hg 1588 - normele de aplicare. Acolo gasiti raspuns la toate intrebarile. Este o vorba, as intreba, dar nu stiu ce sa intreb... Cam asta e situatia. Omul profita cat poate de nestiinta, ignoranta proprietarilor. Cat timp? Depinde de dvs. Oricum puteti sa va adresati si la primarie, este acolo un serviciu specializat in as. prop. unde puteti gasi sprijin - sper, gandindu-ma ca baietii isteti au relatii si pe-acolo!
...............................
Cu apometrele... trebuie sa va hotarati toti odata. Le-ati montat si gata, hotarati sa fie luate in considerare. Este cam greu un imobil, doua sisteme - adica unii cu si altii fara - iese un haos in toata regula. Si-asa, toata lumea cu apometre si sunt discutii toata ziua...
Aderarea la asociatie. Pai daca vreti sa faceti ceva, sa vi se recunoasca anumite drepturi, musai este sa deveniti membri ai as. prop. Uitati, eu as vrea sa devin membru la o banca a d-lui Tiriac, dar nu prea sunt bagat in seama. De oare?
Impreuna cu reprezentantii de bloc, luati toate masurile de intrare in legalitate a as. prop.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari si proprietarii care nu fac parte din asociatie Vartgoth Vartgoth Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu ce se intampla daca la sedintele unei asociatii de proprietari (bloc de locuinte) participa si acei proprietari care nu ... (vezi toată discuția)
Actualizare incheiere de sedinta 123321123 123321123 incheierea de sedinta privind infiintarea asociatiei de proprietari nu a fost actualizata cu noile organe de conducere alese deciziile adoptate de comitet ... (vezi toată discuția)
Functionare asociatie de proprietari ContSters134265 ContSters134265 La data de 01.12.2013, proprietarii a trei blocuri noi situate pe aceeasi strada au constituit o asociatie in conditiile Legii nr. 230/2007, iar cu ... (vezi toată discuția)