@vladurash
din legea 230/2007 citire:
CAPITOLUL III
Drepturile si obligatiile proprietarilor
Art. 9. - Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari au dreptul sa participe, cu drept de vot, la adunarea generala a proprietarilor, sa isi inscrie candidatura, sa candideze, sa aleaga si sa fie alesi in structura organizatorica a asociatiei de proprietari. Pentru a beneficia de dreptul de a fi ales, persoana in cauza trebuie sa aiba capacitate deplina de exercitiu.
Art. 10. - Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
1. deci, proprietarii care nu sint membrii ai asociatiei pot participa la sedintele AG insa nu au drept de vot
2. argumentul bun al netransmisibilitatiii dreptului de mebru este faptul ca, prin vinzarea apartamentului, fostul proprietar isi pierde calitatea de membru al asociatiei de
proprietari. cumparatorul nu are decit calitatea de proprietar in cadrul asociatiei pina la depunerea cererii de dobindire a calitatii de membru al AP, care se face fara alte formalitati, conform legii 230/2007
3. daca va considerat nedreptatit la calculele intretinerii, tot legea 230 va dreptul de a face o contestatie SCRISA la ele in termenul de 7 zile de la data afisarii cotelor de intretinere, cerere la care trebuie sa primiti un raspuns SCRIS dupa maxim 10 zile de la primirea ei.
4. faptul ca "incasarea se face fara chitante fiscalizate, toata lumea plateste la fel, indiferent de suprafata detinuta, numar de locatari etc, fara criterii de departajare" nu inseamna ca asociatia nu functioneaza legal (asa cum ati scris mai sus), ci numai faptul ca administratorul nu cunoaste legile in vigoare, eventual.
5. referitor la ultima dvs nedumerire, art 25, aliniatul (3) din legea 230 spune ca:
(3) In situatii exceptionale, hotararile pot fi luate prin acordul scris al majoritatii proprietarilor unei scari sau unui bloc, membri ai asociatiei de proprietari, pentru probleme care ii vizeaza direct, pe baza de tabel nominal.
de curiozitate ... ati citit legea 230/2007, sau doar v-ati uitat pe poze ?:)):P