avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare datorii rau platnici
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare datorii rau platnici

Buna,

Exista in bloc 2 proprietari rau platnici. Datoria acumulata este in jur de 7.000 lei, bani suportati de restul proprietarilor pentru plata utilitatilor. Primul, este o firma care a dat faliment acum un an si jumatate, iar al doilea este o persoana fizica care a cumparat acest apartament la parterul blocului pentru a fi transformat in spatiu comercial. Se pare ca nu a primit autorizatia de modificare/reamenajare a acestuia si din acel moment(acum doi ani) nu a mai fost vazut.

Ce se poate face?
Actionarea in instanta? Mentionez ca la adresele celor doua apartamente nu locuieste nimeni si nu exista nici o persoana de contact. In primul caz se stie doar numele firmei iar pentru al doilea caz se stie doar un nume.
Ar trebuii contactata Politia pentru gasirea adreselor de locuinta a proprietarilor? altfel 'citatiile' pentru judecata se for intoarce tot in blocul nostru unde nu locuieste nimeni la adresele mentionate
In cazul actionarii in instanta avem nevoie de numele complet al firmei/persoanei juridice, corect?

Va multumesc foarte mult pentru ajutor.
Daniel.
Cel mai recent răspuns: Mariana Apostol , utilizator 10:10, 9 Aprilie 2010
Apartamentele au totusi un proprietar. Daca este persoana juridica, totusi are un administrator persoana fizica.
Luati legatura si cu administratia financiara si de asemenea va puteti interesa si la registrul de carte funciara pe numele cui sunt apartametele.
Bineinteles ca si colaborarea politiei ar fi benefica.
Bun, in final putem afla numele cu ajutorul registrului de carte funciara sau politie dar 'citatile' care o sa le primeasca o sa vina pe adreasa actuala unde nu sta/raspunde nimeni.

Se pot trimite citatile la alta adresa unde exista 'alt' domiciliu al proprietarilor?
In final cum poti sa-i aduci la judecatorie?
din cite cunosc, sint valabile si citatiile prin mica publicitate la un ziar national
in acelasi timp, presedintele poate merge la registrul comertului (cu o decizie a comitetului exdecutiv, semnata si stampilata) si sa afle adresa din buletin a administratorului firmei in cauza, o copie a CI/BI fiind si la ei
Nu este obligatoriu ca proprietarul apartamentului sa aiba domiciliul la adresa apartamentului din blocul dumneavoastra, domiciliul este unul singur, nu poti avea mai multe domicilii.
Referitor la persoana juridica, daca cunoasteti codul de inregistrare, cereti la Registrul Comertului un certificat constatator, acolo veti gasi datele de identificare ale asociatului (asociatilor), cat si a administratorilor.
De asemeni va recomand sa va adresati si politiei, s-ar putea sa va fie de mare ajutor, chiar daca nu gasiti persoanele la adresa de domiciliu, le gaseste politia unde au resedinta.
Completez informatiile de mai sus cu ce mai stiu si eu: trimiteti somatiile de plata prin posta cu AR pe adresa ultimului proprietar al apartamentului respectiv pe care asociatia il are in evidenta; sigur, daca ap. nu este locuit, adresa/somatia/notificarea se intoarce dupa un timp la expeditor - asociatia care il depune in dosarul apartamentului respectiv. La timpul potrivit veti avea nevoie de acest document (si de altele) prin care asociatia poate dovedi ca s-a preocupat de soarta acestui spatiu.
De altfel solutia de a merge la cartea funciara mi se pare buna, chiar daca apartamentul respectiv nu are intocmit acest document; daca stiti ca este vorba despre o firma ca fiind proprietara, atunci rezolvarea se poate face prin R. Comertului, asa cum ati fost sfatuit. Politia are prea putine date cu care ar putea sa va ajute...

Alte discuții în legătură

Cum poti proba in instanta faptul ca nu ai calitatea de proprietar district district Sunt citat intr-un proces cu asociatia de proprietari in calitatate de parat. Nu am calitatea de proprietar. Intrebari: [b]Trebuie sa aduc proba in ... (vezi toată discuția)
Adresele proprietarilor roxana moldovan roxana moldovan In calitate de nou ales Presedinte de Asociatie de Proprietari incerc sa reconstitui lista cu numele si adresele proprietarilor de apartamente din blocul ... (vezi toată discuția)
Calomnie, articol nesemnat, lipsa date pentru citare sim355 sim355 Buna ziua tuturor! Ma confrunt cu o situatie alambicata, mai precis, in urma unor articole calomnioase ale unor agentii de stiri pe internet, intentionez sa ... (vezi toată discuția)