avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale inselaciune - cesionare SC
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

inselaciune - cesionare SC

am preluat o societate cu titlu gratuit. In actul aditional este specificat acest lucru, si nu am facut nici un alt act (contract de cesiune) prin care sa facem egalizarea creantelor si debitelor. Vechiul administrator si asociat a contractat un imprumut de 28.000 euro in numele societatii si a garantat su un gaj fara deposedare asupra autoturismelor societatii, insa eu, la preluarea societatii nu stiam de existenta acestui imprumut. Suma de 28.000 euro nu este inregistrata in contabilitate. Persoana care a imprumutat banii societatii, a inceput executarea societatii, printr-un executor judecatoresc. Am formulat contestatie la titlul executoriu. In intampinarea formulata de imprumutator, acesta spune ca acel contract a fost inregistrat in arhiva electronica. Ce ma sfatuiti, cum sa procedez, am apelat la un avocat, dar as mai vrea si alte pareri.
daca nu s-a facut contractul de cesiune, atunci nu putea fi actualizat actul constitutiv ... deci inca dvs nu aveti nici o calitate in firma
revin, s-a facut actul aditional si in baza actului aditional s-a facut actul constitutiv
Daca sunteti deja inregistrat ca si administrator la firma in cauza, iar in actul aditional pe care l-ati incheiat nu este nici o clauza cu caracter suspensiv - spre exemplu, o data limita ce conditiona incheierea contractului de cesiune si preluarea si predarea activului si pasivului, cred ca nu prea mai e mare lucru de facut....
nu poate fi o "portita" faptul ca nu am stiut de existenta acestui imprumut, mai mult, suma in cauza contractata in interesul SC-ului nu apare in contabilitate
nu puteti demonstra ca nu ati stiut, deci nu. va puteti indrepta impotriva fostului administrator, pentru recuperarea prejudiciilor respective. faptul ca nu este inregistrat imprumutul in contabilitate este o premisa pentru a raspunde civil si eventual penal, pentru nereguli in calitatea sa de administrator, conform legii (a contabilitatii, a societatilor comerciale etc.)

Alte discuții în legătură

Restituirea imprumutului dupa cesionarea firmei stelutza2001 stelutza2001 Buna ziua, Am preluat o firma prin cesiune.La 3 luni de la finalizarea actelor, am primit o notificare de la fostul asociat(eu nu eram in acte si nici nu ... (vezi toată discuția)
Speta interesanta si rog raspuns livia.mazare livia.mazare o persoana straina de o societate imprumuta societatea cu o suma de bani. din aceasta suma este cumparat un imobil (pe societate). este posibil ca prin ... (vezi toată discuția)
Gaj fara deposedare igor_drangoi igor_drangoi Prin ce actiune si pe ce norma juridca as putea obtine bunul care a fost gajat fara deposedare, eu fiind creditorul? am imprumutat o persoana, acesta din urma ... (vezi toată discuția)