avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... restituirea imprumutului dupa cesionarea firmei
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

restituirea imprumutului dupa cesionarea firmei


Buna ziua, Am preluat o firma prin cesiune.La 3 luni de la finalizarea actelor, am primit o notificare de la fostul asociat(eu nu eram in acte si nici nu incepusem cesiunea), prin care ma someaza sa ii restitui un imprumut facut in perioada cand firma era pe numele lui.Inprumutul a fost facut cu chitanta(7000 ron), fara a avea un contract sau alte acte.In contractul de cesiune se precizeaza faptul ca cedeaza"si cota % corespunzatoare din intreg patrimoniul al SC..., fara alte pretentiuni".Intrebarea mea este daca sunt obligata sa restitui imprumutul facut,si in ce conditi(timp, rate, etc).
Mutumesc.

Cel mai recent răspuns: stelutza2001 , utilizator 15:39, 16 Noiembrie 2011
Imprumutul a fost evidentiat in actele contabile ale societatii?
In mod normal, inainte de incheierea contractului de cesiune, fostul asociat avea obligatia sa va prezinte situatia reala a activului si pasivului societatii sau sa va puna la dispozitie actele contabile din care ar fi rezultat acestea.
Daca imprumutul nu a fost inregistrat in actele contabile, eu va sfatuiesc sa nu-i platiti
~ Conținut șters la cerere ~
In actele de cesiune nu a fost mentionat nimic de operatiunile financiare si fostul administrator.Inprumutul a fost acordat in baza unei chitante care a fost intregistrata in registrul de casa.
daca nu exista contract de imprumut, nici macar suma imprumutata inregistrata in contabilitate (un cont analitic, ceva acolo), lasati-l pe el, fostul asociat, sa se zbata s-o obtina. ignorati-l.
suna e ste inregistrata in contabilitate ca si imprumut pe un cod

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune firma stelutza2001 stelutza2001 Buna ziua, Am preluat o firma prin cesiune.La 3 luni de la finalizarea actelor, am primit o notificare de la fostul asociat(eu nu eram in acte si nici nu ... (vezi toată discuția)
Inselaciune - cesionare sc niculaucarmen niculaucarmen am preluat o societate cu titlu gratuit. In actul aditional este specificat acest lucru, si nu am facut nici un alt act (contract de cesiune) prin care sa ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut acordat - procedura legala? Nina1 Nina1 Este incheiat legal un contract de imprumut realizat intre 3 parti, astfel : 1parte - .persoana fizica in calitate de imprumutant, a2a parte - .persoana ... (vezi toată discuția)