avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Varsta de pensionare?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Varsta de pensionare?

Buna ziua, as dori cateva detalii privind pensionarea mamei mele. Are 32 de ani de munca din care 24 si 8 luni in grupa a II - a de munca.In aceasta situatie cu cat i se poate reduce varsta de pensionare?

Cel mai recent răspuns: florisiris , utilizator 12:48, 8 Aprilie 2010
Nu aţi specificat data naşterii mamei, pentru a vă putea oferi un răspuns!

Pentru cei 24 de ani lucraţi în grupa II, vârsta standard se reduce cu 5 ani şi jumătate.
Ultima modificare: Joi, 8 Aprilie 2010
florisiris, utilizator
1. Pentru cei 24 de ani si 8 luni lucrati in grupa a II-a de munca, varsta standard de pensionare se reduce cu 5ani si 6 luni.
2. Daca dati luna si anul nasterii mamei va spunem noi cand se poate pensiona.
Nasuta in 25.05.1956
Poate solicita pensie pentru limită de vârstă începând cu data de 25.11.2010.
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Cand poate iesi tata la pensie? tania79 tania79 buna ziua am si o intrebare este vorba despre tatal meu nascut la 29.01.1954,are 32 de ani efectivi vechime in campul muncii dintre care 11 ani la gr.I,11 ani ... (vezi toată discuția)
Anul de pensionare monyicutza monyicutza In urma unei judecati, mama a primit grupa I si 9 ani si jumatate. As vrea sa stiu daca acesti ani se scad din varsta de pensionare si in ce an ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Pensionare in cazul grupei a ii-a de munca magdutz1a magdutz1a Buna ziua, Conform noilor modificari intervenite asupra legii pensiilor, se acorda conditiile speciale de munca si pentru cei care lucreaza in domeniul ... (vezi toată discuția)