avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare in cazul grupei a II-a de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare in cazul grupei a II-a de munca

Buna ziua,
Conform noilor modificari intervenite asupra legii pensiilor, se acorda conditiile speciale de munca si pentru cei care lucreaza in domeniul siderurgic si care au beneficiat inainte de 1 aprilie 2001 de grupa a 2-a de munca ?
Exemplu : o persoana care a cotizat timp de 36 ani , din care 24 de ani grupa a 2-a (pana in aprilie 2001) si 12 ani fara grupa ; in cadrul aceluiasi loc de munca ; indeplineste conditiile de pensionare la aceasta data?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:25, 27 Decembrie 2013
Modificarile nu se refera la incadrarea in grupe sau conditii de munca.
Modificarile se refera la reducerea varstei standard,pentru cei care au lucrat in grupa I-a de munca.
Pentru 24 de ani de grupa II-a in procent de 100%,reducerea este de 5 ani si 6 luni.
Pentru barbati,din 65(daca sunt nasuti dupa 01/01/1950).
Pentru femei precizati,luna si anul nasterii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pentru limita de varsta plesea loredana plesea loredana Numele meu este , Plesea Constantin. M-am nascut pe 24 ianuarie 1950. Am o vechime in munca de 36 de ani,dintre care, 16 ani , in grupa a doua de munca. ... (vezi toată discuția)
Varsta standard de pensionare si stagiul complet de cotizare relu_20082000 relu_20082000 am lucrat la CFR si am o vechime de 27 de ani din care 18 ani la grupa 1 am iesit la pensie in 2008 pe caz de boala cu vechime totala 35 de ani .La cati ani ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata mara100 mara100 Buna ziua.In conditiile unui stagiu de cotizare de 31 ani ,fara intreruperi(conditii normale de munca),care este varsta la care se poate solicita pensionare ... (vezi toată discuția)