avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Varsta standard de pensionare si stagiul complet de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Varsta standard de pensionare si stagiul complet de cotizare

am lucrat la CFR si am o vechime de 27 de ani din care 18 ani la grupa 1 am iesit la pensie in 2008 pe caz de boala cu vechime totala 35 de ani .La cati ani pot iesi la limita de varsta?52?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:42, 2 August 2011
Pentru cei 18 ani de gr.I , aveti o reducere a varstei standard de pensionare de 9 ani.
Era nevoie sa dati si luna si anul nasterii, dar se pare ca sunteti nascut dupa ian 1950, cand varsta standard devine 65 ani. In aceste conditii : 65-9= 56ani este varsta la care aveti drept de pensie la limita de varsta.
Daca sunteti nascut inainte de 1 ian 1950, reveniti cu precizarea anului si lunii de nastere.
Ultima modificare: Marți, 2 August 2011
Viorel_Lucaciu, utilizator
Precizati:
Sexul,luna si anul nasterii,daca locul de munca se regaseste in anexa 2,iar unitatea in anexa 3.

[ link extern ]

Potrivit celor postate,este vorba de un barbat,nascut dupa 01/08/1959.In acest caz,daca locul de munca se regaseste in anexa 2,iar unitatea in anexa 3, reducerea va fi de 9 ani din 65.Daca nu,reducerea va fi de 4 ani din 65.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere de la pensia de invaliditate gr.ll la limita de varsta cocutmihai59 cocutmihai59 Buna ziua, Sunt pensionar gr.II din anul 2000, cu vechime de: 18 ani 9 luni in gr.I 3 ani si 7 luni si 26 zile in gr.III. 8 luni conditii ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? ContSters143428 ContSters143428 VA DERANJEZ SI EU CU URMATOAREA INTREBARE SANT NASCUT LA DATA DE 21MAI 1950 AM 32 DE ANI MUNCITI DINTRE CARE 18ANI IN GRUPA 1 INTREBAREA ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata iustin_79 iustin_79 Buna ziua, Pentru o persoana care are o vechime de 15 ani in grupa a 2-a de munca se poate face o pensionare anticipata, al avand acum 63 ani? Precizez ca nu ... (vezi toată discuția)