avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Trecere de la pensia de invaliditate gr.ll la limita ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Trecere de la pensia de invaliditate gr.ll la limita de varsta

Buna ziua,
Sunt pensionar gr.II din anul 2000,
cu vechime de: 18 ani 9 luni in gr.I
3 ani si 7 luni si 26 zile in gr.III.
8 luni conditii normale
Stagiu de cotizare realizat 32 ani si 1 luna.
Stagiu aferent grupei I si II 9 ani.
Stagiu potential 2 ani si 10 luni ( nu stiu ce poate fi)
Sunt nascut pe 11 aprilie 1959. Daca vasta standard de iesire la pensie este de 65 ani, si conf.Legii beneficiez de reducere de varsta cu 9 ani si 4 luni (jumatate din stagiu de grupa I), reiese ca pot iesii la pensie la varsta de 55 ani si 6 luni(calculul meu,al lor nu il pot estima).

Intrebare: Beneficiez de reducerea de varsta de 9 ani pentru grupa I de munca ca sa pot trece de la pensia de invaliditate la cea de limita de varsta??
Cand ies la pensie?
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2014
cocutmihai59, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:37, 22 Ianuarie 2014
Reducerea se acorda doar pentru anii intregi.
65-9=56
Sa asteptam normele tehnice de aplicare.
multumesc,
cand vor aparea normele ??
S-a promis in 2-3 saptamani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta pensionare gaben59 gaben59 Buna ziua. ma numesc Gabriel Gorea nascut in februarie 1959,pensionar invaliditate gr II din anul 2007,gradul I din februarie 2013, handicap accentuat din ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? ContSters143428 ContSters143428 VA DERANJEZ SI EU CU URMATOAREA INTREBARE SANT NASCUT LA DATA DE 21MAI 1950 AM 32 DE ANI MUNCITI DINTRE CARE 18ANI IN GRUPA 1 INTREBAREA ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala barbati Tinu21 Tinu21 Buna ziua, Am 63 de ani,o vchime de 32 ani si 9 luni,din care 6 ani si 3 luni Gr.I, 9 ani si 2 luni Gr.a II-a.Pot iesi la pensie partial anticipat? (vezi toată discuția)