avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale reglemetari noi administratori fara CIM
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

reglemetari noi administratori fara CIM

Salutari,

M-ar interesa in ce lege se specifica mai nou ca administratorul firmei nu are voie sa fie angajat. Deasemenea din ce data se aplica aceasta reglementare ?

Care sunt solutiile pentru ca administratorul sa ramana salariat ( firma cu 2 asociati si 1 administrator)
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Februarie 2007
adriantemax, utilizator
Cel mai recent răspuns: Depechemod , utilizator 08:23, 12 Februarie 2007
A se vedea legea societatilor comerciale nr 31/1990 cu ultimele modificari. Vedeti si codul fiscal art 55. Pentru alte aspecte urmariti raspunsurile din topicurile deja descise pe acesta tema. S-au exprimat solutii diverse. Pentru a afla parerea mea in materie dati clic pe "romascanu a mai scris".
Cu data m-am lamurit, ca este 1 decembrie 2006. Insa cu solutia ca sa ramana salariat administratorul ... care este ?

Legea se refera doar la S.A. -uri ? sau si la SRL - uri ? ( acum citind art. 137 la care s- a adaugat art. 137.1 cu administratorii, vad ca se refera la societatile pe actiuni nu la srl)

e valabila si pt. srl-uri, modificarea la legea societatilor comerciale, cu privire la administratorii firmei , in sensul ca nu au voie sa fie salariati pe perioada mandatului ca administratori ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Februarie 2007
adriantemax, utilizator
In cazul SRL-urilor administratorii pot fi angajati cu conditia sa nu fie asociati unici.
Vezi Legea 31/1990 completata de Legea 441/2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref l31/1990 sectiunea srl RoxanaMilita RoxanaMilita Buna ziua De cateva zile citesc legea 31/1990 si am cateva nelamuriri referitor la numirea unui administrator intr-un SRL. La sf anului 2001 am fost ... (vezi toată discuția)
Modificare legea 31 bluehill bluehill a aparut legea 441/2006 prin care se modifica lg. 31/1990 si lg. 26/1990 se pare ca intra in vigoare din 01.decemdrie 2006 una din modificari consta in ... (vezi toată discuția)
Functia de administrator maria2010 maria2010 Buna ziua, un asociat unic poate fi angajat cu CIM in functia de administrator la societatea la care este asociat unic? Ce studii sunt necesare pentru ... (vezi toată discuția)