avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA FACTURARE TRANSPORT
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

FACTURARE TRANSPORT

BUNA ZIUA! am o mica problema....societatea efectueaza transport marfuri generale la diversi clienti.....dar cu combustibilul clientului. Intrebarea mea este....Pe langa actul aditional la contractul de transport in care este specificat ca acest combustibil este suportat de client......factura cum se intocmeste? Ex: valoare transport (valoarea incluzand si combustibilul) din care se scade valoare combustibil?
val. transport = 119 lei -
val combustibil = 40 lei
total factura = 79 lei
sau valoare transport( fara valoare combustibil)? = 79 lei( valoare factura )
Va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: ANALIROMAN , utilizator 10:44, 9 Aprilie 2010
si cum faceti? Va factureaza clientii combustibil ?
N-am mai intilnit asa situatie .
Seamana cu o inchiriere de auto si cred ca ar fi simplu asa
Sau n-am prins ideea ?
Si pentru mine este foarte complicat........consider ca este un comodat deci...nu ar trebui sa-i trec pe factura si minus combustibil( fiind evidentiata aceasta parte in contractul incheiat)dar, am primit si aceasta lamurire si nu o inteleg.....ce sa-i scad daca eu nu am evidentiat niciunde acest combustibil? La ce pret il facturez ???????(alt exemplu: daca primesc asa factura..eu fiind client? cum as putea sa inregistrez...un combustibil pe minus - primit? Sa -mi faca retur? La ce daca eu nu am vandut acest combustibil?).... O MARE nedumerire...........
daca nu va deranjeaza, postati paragraful din contract care se refera la acest aspect
al decontarii combustibilului ; ma gindesc ca firma - client are afaceri in domeniul vinzarii de combustibil si poate de aceea prefera aceasta varianta - e doar o supozitie !
Contractul este de prestari servicii?
Dvs ati amintit mai sus de contract de comodat - nu este aplicabil in cazul firmelor
Cred ca a fost greseala de exprimare si ati vrut sa spuneti inchiriere .
CORECT in legatura cu contractul de inchiriere...firma(client) nu are in domeniu asa ceva...este producatoare conserve...deci...nu poate sa-mi vanda acest combustibil..contractul initial a fost de prestari servicii transport la care s-a atasat un act aditional in care se specifica : combustibilul cade in sarcina clientului..
in acest caz , clientul nu poate factura combustibil - nu are acest domeniu de activitate
Atunci ramane varianta contractului de inchiriere .
Dvs emiteti factura de servicii- in speta transport
411=704/4427 ; cu tarif/ora sau tarif /km depinde cum e in contract ( banuiesc ca fata de tariful din contractul initial , dupa acel adendum , aveti un tarif redus cu c.val combustibilului )
Clientul dvs inregistreaza factura pe costuri , cheltuiala deductibila , iar combustibilul il achizitioneaza si il inreg pe costuri , probabil in baza unui document in genul unei foi de parcurs care sa justifice acel consum , semnat de soferul firmei dvs.
Interesant este ce fel de cheltuiala va inreg clientul cu acest combustibil ; as zice ca este deductibila .

Alte discuții în legătură

Facturare prestare de servicii cu tarif redus POPESCUCICI POPESCUCICI Un prestator de servicii de transport marfa, factureaza cu tariful intreg prestarea respectiva si apoi pe aceeasi factura scade c.val motorinei necesare ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa tra65 tra65 Buna seara, Am un contract de consultanta tehnica, clientul este de acord sa-mi plateasca o parte din cheltuielile cu transportul (combustibilul), pe masina ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere stefanitaorzan stefanitaorzan Buna seara Sunt administrator in doua societati cu activitati diferite. Una din societati are nevoie de un autoturism. As putea inchiria contra cost unul din ... (vezi toată discuția)