avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... facturare prestare de servicii cu tarif redus
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

facturare prestare de servicii cu tarif redus

Un prestator de servicii de transport marfa, factureaza cu tariful intreg prestarea respectiva si apoi pe aceeasi factura scade c.val motorinei necesare transportului intrucat transportul s-a efectuat cu motorina clientului (acestea fiind stipulate in contractul de prestari servicii dintre ei). Cum contabilizam operatiunea la furnizor, dar la client? La furnizor consideram ca venit total, totalul facturii (ct.704) iar la client este cheltuiala (624) urmand sa se scada pe baza de bon consum si motorina aferenta (6022), avand in vedere ca numai clientul achizitioneaza motorina si nu are in obiectul de activitate vanzare de motorina ca s-o factureze mai departe furnizorului sau. Precizam ca motorina de la statia de benzina se distribuie direct pe masinile care efectueaza prestarea de transport dar factura de motorina este pe numele clientului, iar de la statia de motorina exista documente care sa ateste acest lucru. Va multumesc pentru atentia si intentia de a raspunde acestei probleme.

Alte discuții în legătură

Facturare transport ANALIROMAN ANALIROMAN BUNA ZIUA! am o mica problema....societatea efectueaza transport marfuri generale la diversi clienti.....dar cu combustibilul clientului. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Factura ANALIROMAN ANALIROMAN Buna ziua! Societatea a efectuat un transport de marfa unei societati.Toate bune si frumoase dar, clientul ii factureaza motorina pt. cursa respectiva,iar ... (vezi toată discuția)
Factura combustibil: cu sau fara receptie? andrei44 andrei44 Am urmatoarea situatie: camioanele firmei se alimenteaza cu motorina de la statie de mai multe ori pe luna, dup caz. La sfarsitul lunii, firma respectiva emite ... (vezi toată discuția)