avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contabilitate PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contabilitate PFA

Buna seara,

Am un contract de consultanta tehnica, clientul este de acord sa-mi plateasca o parte din cheltuielile cu transportul (combustibilul), pe masina cu care am contract de comodat, intrebarile mele sunt:
- trebuie sai fac factura pe "cheltuieli transport" si sai dau si bonurile de combustibil (sau nu e nevoie de bonuri) sau numai sa-i dau bonurile de combustibil ?
- in acest caz aceste cheltuieli de transport, suportate de client, le inregistrez ca venit si pastrez bonurile ca sa ma mai scad ?
- celelalte cheluieli de transport (combustibil), pe care nu mi plateste clientul, le inregistrez pe ordinul de deplasare si foaia de parcurs ?

Este posibil ca printr-un PFA, sa pot deconta o masa cu un client sau un potential client, daca da va rog sa-mi spune-ti cum ?

cu stima,
tra65
Cel mai recent răspuns: tra65 , utilizator 21:22, 29 Iunie 2015
1. da factura si pastrati bonurile sau ii dati bonurile si nu i faceti factura
2. da
3. da
da, 2 % din venituri - cheltuieli.
Am o nedumerire, cand fac fcatura pe cheltuieli de transport, scriu exact suma care reiese din suma bonurilor de combustibil sau mai adaug si 16% ? Pentru ca eu ma inregistrez cu acest venit din care platesc impozit, deci eu nu recuperez in totalitate cheltuiala.
Iar bonurile de combustibil le pastrez doar pentru evidenta (justificare in caz de control), nu le mai inregistrez in registrul de incasari si plati, nu ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegatie cu masina firmei dana.cj.rojnita dana.cj.rojnita Buna ziua. Am cinci agenti vanzari, care merg in delegatie cu masinile firmei. Alimentarea masinilor se face cu card OMV . La ordinul de deplasare trebuie ... (vezi toată discuția)
Decont de cheltuieli la o intreprindere individuala DANNUTZA85 DANNUTZA85 Buna ziua, Titularul unei intreprinderi individuale trebuie sa faca si decont de cheltuieli si ordin de deplasare pentru inregistrarea bonurilor la casa ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli rosler rosler Sunt director de firma si am avut surpriza sa constat ca pe luna Mai cheltuielile cu combustibilul nu mai sunt deductibile! insa cheltuielile cu masina cu care ... (vezi toată discuția)