Am si eu o intrebare :
Am muncit la o firma 3 ani de zile in care iar ei mau mintit ca am carte de munca mi-au cerut buletinul si foaia matricola pentru "a imi face un contract de munca sau carte de munca" mau pus am semnat o hartie si cand am cerut o adeverinta pentru a face o rata mi-au spun ca nu am nici o carte de munca si mau dat si afara ce pot face ca acesti "sefi nemernici care profita dupa urma altora sa fie sanctionati ?" X-(
Faceti o sesizare la ITM.
O parte din vina va apartine si dumneavoastra, pentru ca ati acceptat sa munciti la negru. Trebuia sa cereti un exemplar al contractului individual de munca, pentru a va asigura ca l-au inregistrat la ITM
Din punct de vedere legal, daca nu ati incheiat contract de munca, care sa fie inregistrat la ITM, nu prea aveti ce sa faceti. O actiune in instanta ar fi respinsa, pentru ca nu puteti proba existenta unui raport de munca intre dvs. si societatea respectiva.
Puteti totusi sa duceti problema la ITM, care poate efectua un control in privinta conditiilor de munca si a legalitatii raporturilor de munca la firma respectiva
Carte de munca
alcida20
buna, ce se poate face in cazul in care pe sotul meu il da afara si cand i se da cartea de munca, nu apare trecuta in ea perioada lucrata la firma respectiva? ... (vezi toată discuția)
Preaviz
Lary_13
Buna ziua. Nu mai lucrez din data de 1mai. Astazi am primit preavizul, dupa lungi insistente din parte mea. Am lucrat ca vanzatoare. Imi dau preaviz pana pe 20 ... (vezi toată discuția)