as dori sa stiu care sunt sansele mele ca postul meu sa se desfiinteze? fiind singura pe postul de operare calculator in firma pana la plecarea in concediul de maternitate, perioada in care a angajat 2 persoane pe postul de operator calculator.
si daca se desfiinteaza posturi care este ordinea cronologica adice postul meu sau a colegelor venite ulterior?
va multumesc anticipat
1. Este prerogativa angajatorului de a desfiinta unul sau mai multe locuri de munca, de a stabili ordinea desfiintarii lor si persoanele care vor fi concediate din aceasta cauza.
2. Toate acestea le face pe riscul sau si pe banii sai.
Conform codului muncii art. 50 Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii :a) concediu de maternitate .........
In aceasta situatie pe postul dumneavoastra ( operator calculator) angajatorul putea face angajari doar pe perioda determinata conf. art. 81 lit.a) din codul muncii :inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei in care acel salariat participa la greva.
Interesati-va ce functie/ocupatie au trecute salariatele respective pe contractele de munca.
Art.81 lit.a C.mun este aplicabil in conditiile in care angajatorul incadreaza o persoana in locul unui salariat al carui c.i.m. este suspendat.
Dar poate angajatorul a angajat acele persoane , avand poate in vedere organigrama societatii care necesita 3 locuri de munca de acelasi fel .
Angajatorul poate decide concedierea unui salariat în situaţia în care locul de muncă ocupat este desfiinţat ca urmare a dificultăţilor financiare, a falimentului sau a reorganizării activităţii.