avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenirea la munca dupa concediul de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenirea la munca dupa concediul de maternitate

as dori sa stiu care sunt sansele mele ca postul meu sa se desfiinteze? fiind singura pe postul de operare calculator in firma pana la plecarea in concediul de maternitate, perioada in care a angajat 2 persoane pe postul de operator calculator.
si daca se desfiinteaza posturi care este ordinea cronologica adice postul meu sau a colegelor venite ulterior?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:01, 8 Aprilie 2010
1. Este prerogativa angajatorului de a desfiinta unul sau mai multe locuri de munca, de a stabili ordinea desfiintarii lor si persoanele care vor fi concediate din aceasta cauza.
2. Toate acestea le face pe riscul sau si pe banii sai.
Conform codului muncii art. 50 Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii :a) concediu de maternitate .........
In aceasta situatie pe postul dumneavoastra ( operator calculator) angajatorul putea face angajari doar pe perioda determinata conf. art. 81 lit.a) din codul muncii :inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei in care acel salariat participa la greva.
Interesati-va ce functie/ocupatie au trecute salariatele respective pe contractele de munca.
Art.81 lit.a C.mun este aplicabil in conditiile in care angajatorul incadreaza o persoana in locul unui salariat al carui c.i.m. este suspendat.
Dar poate angajatorul a angajat acele persoane , avand poate in vedere organigrama societatii care necesita 3 locuri de munca de acelasi fel .

Angajatorul poate decide concedierea unui salariat în situaţia în care locul de muncă ocupat este desfiinţat ca urmare a dificultăţilor financiare, a falimentului sau a reorganizării activităţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere individuala mruazl@yahoo.com mruazl@yahoo.com buna ziua, as dori sa aflu daca la o reducere de personal prin concediere individuala, din statul de functii se reduc si posturile vacante? (vezi toată discuția)
Angajare in cazul in care titularul este in cm mai mult de 90 zile Camelia Bianca Camelia Bianca Buna ziu, va rog frumos daca se poate sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema: o persoana este angajata ca ingrijitoare la o gradinita cu program ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea locului de munca in cazul contractului de munca pe perioada determinata andreeeea@ andreeeea@ Buna ziua ! intrebarea mea este daca contractul individual de munca pe perioada determinata ramane valabil sau se desfiinteaza, urmand soarta locului de munca ... (vezi toată discuția)