avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Numarul maxim de ore pe zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Numarul maxim de ore pe zi

Iata situatia mea: lucrez in turism, am semnat un contract de munca care stipuleaza ca lucrez 8 ore pe zi. Programul de lucru este 9:30 - 21:00. Impreuna cu colega mea am decis sa venim o zi cu o zi, deci ziua de lucru este de aproape 12 ore. Intrebarea mea este ce se intampla cand una din noi pleaca in concediu? Nu cred ca cealalta are vreo obligatie sa vina zilnic la program de 12 ore....!!!! Ma puteti lamuri, va rog, in aceasta problema? Daca cealalta colega e plecata timp de 2 saptamani in concediu, cate ore pe zi maxim trebuie sa lucrez, si daca am dreptul la vreo zi libera...?
Cel mai recent răspuns: Cristia , utilizator 17:51, 8 Aprilie 2010
Durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăşi 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare.

Durata normală a timpului de muncă, reglementată de art. 109 din Codul muncii, este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână.
Ultima modificare: Joi, 8 Aprilie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
8 ore pe zi/40 ore pe saptamana.
Multumesc frumos de lamuriri ! Iar in ce priveste ziua de odihna pentru toata perioada asta de 2 saptamani in care tin locul? (Tineti cont ca la noi se lucreaza incluziv sambata si duminica :D )
Regula este ca repausul săptămânal se acordă în două zile consecutive, de regulă sâmbăta şi duminica.
In cazul in care repausul în zilele de sâmbătă şi duminică nu se poate acorda, atunci acesta poate fi acordat şi în alte zile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
Va multumesc frumos pentru lamuriri :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru, zile libere consecutive și ore de noapte aba1011 aba1011 Bună seara din nou, Mă adresez la dvs cu o nouă problemă și înainte să discut cu angajatorul sau să fac vreo reclamație la ITM vreau să fiu sigur ... (vezi toată discuția)
Program de lucru inegal rocriss rocriss Buna ziua, Am o situatie cu care nu m-am mai intalnit si nu stiu cum se procedeaza: O societate noua trebuie sa faca angajari. Oamenii vor lucra intr-un ... (vezi toată discuția)
Intocmire corecta program de lucru la un magazin crisacs crisacs Am un magazin cu program de functionare dupa cum urmeaza 07.30 - 19.30 de luni pana sambata si 08.00 - 12.00 duminica Am doi vanzatori si nu stiu cum sa fac ... (vezi toată discuția)