Iata situatia mea: lucrez in turism, am semnat un contract de munca care stipuleaza ca lucrez 8 ore pe zi. Programul de lucru este 9:30 - 21:00. Impreuna cu colega mea am decis sa venim o zi cu o zi, deci ziua de lucru este de aproape 12 ore. Intrebarea mea este ce se intampla cand una din noi pleaca in concediu? Nu cred ca cealalta are vreo obligatie sa vina zilnic la program de 12 ore....!!!! Ma puteti lamuri, va rog, in aceasta problema? Daca cealalta colega e plecata timp de 2 saptamani in concediu, cate ore pe zi maxim trebuie sa lucrez, si daca am dreptul la vreo zi libera...?
Multumesc frumos de lamuriri ! Iar in ce priveste ziua de odihna pentru toata perioada asta de 2 saptamani in care tin locul? (Tineti cont ca la noi se lucreaza incluziv sambata si duminica :D )
Regula este ca repausul săptămânal se acordă în două zile consecutive, de regulă sâmbăta şi duminica.
In cazul in care repausul în zilele de sâmbătă şi duminică nu se poate acorda, atunci acesta poate fi acordat şi în alte zile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.