avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce retineri se fac?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce retineri se fac?

Care sunt retinerile ce se fac la salariile compensatorii?
a) salarii comp brute?
b)salarii comp nete ?
Care este baza retinerilor si unde o gasesc detailata.
Se opreste somajul si cotizatia la sindicat din salariile comp?
Daca se poate sa-mi spuneti care sunt retinerile legale si ce se poate face daca au fost retinute si alte 'drepturi"
Salariile comp se pot aduna cu salariul luni,dupa care se aplica retineri?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:55, 8 Aprilie 2010
1. Salariile compensatorii acordate, ca urmare a concedierii, in baza CCM, se aduna cu drepturile banesti din luna in care se acorda si se impoziteaza.
2. Pentru salariile compensatorii:
- angajatorul plateste: CAS, CASS, fd. concedii medicale, fd. risc si accidente, comision ITM.
- angajatorul nu plateste: somaj, fd garantare.
- salariatul plateste: CAS. CASS, impozit.
- salariatul nu plateste: somaj.

3. Cadrul legal: Codul fiscal, art.55(4), lit.j), Legea 95/2006, art.257(6), OUG 98/1999, art.28, 29, 32(1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata de munca in preavizul la concediere Muresan Felicia Muresan Felicia Buna ziua.Am intrat in preaviz deo saptamana si acum angajatorul a spus ca numai incurc ,chiar daca in cele 4 ore fac tot ce imi cere.Eu initial l-am rugat pe ... (vezi toată discuția)
Contributii datorate asupra salariilor compensatorii anca c. anca c. Buna ziua. Am o dilema in legatura cu contributiile care trebuie platite asupra salariilor compensatorii acordate ca urmare a unei disponibilizari colective, ... (vezi toată discuția)
Impozite salariu compensatoriu concediere individuala MISKA5 MISKA5 buna seara!ce retineri se fac la plata unui salariu compensatoriu la concedierea individuala?plata lui se face in luna cand expira contractul sau in perioada ... (vezi toată discuția)