avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Fuziune sau dizolvare?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Fuziune sau dizolvare?

Sunt actionar in 2 SRL. Firmele au sedii sociale diferite. Una din din firme nu a avut activitate de la infiintare. Problema mea e urmatoarea: Vreau sa mut sediul social al firmei cu activitate in sediul celei fara activitate, la care vreau sa si renunt. Cum e mai recomandat: sa o dizolv pe cea fara activitate si sa fac apoi mutarea de sediu sau sa fac fuziune(sau preluare) intre cele 2 societati cu pastrarea sediului social al societatii preluate? Ma intereseaza cum e mai convenabil din punct de vedere financiar, al timpului si al birocratiei.
Cel mai recent răspuns: Alex28 , utilizator 22:24, 14 Februarie 2007
ca timp si financiar cred ca a doua varianta .
vezi la onrc.
Ultima modificare: Duminică, 11 Februarie 2007
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii
Daca sunteti asociat in ambele societati, atunci cele doua societati pot functiona, fara probleme, in acelasi sediu potrivit art. 17 alin 2 lit b. din Legea 31/1990, cu ultimele modificari.
Ultima modificare: Duminică, 11 Februarie 2007
romascanu, moderator



Vreau sa mut sediul social al firmei cu activitate in sediul celei fara activitate, la care vreau sa si renunt.


pai... vrea sa renunte... asa ca tot a doua varianta cred ca e mai buna
Ok! Am vrut sa subliniez ca cele doua probleme pot fi separate: 1. prima se rezolva cu o simpla mutare de sediu in urmatoarele zile (care reprezinta probabil situatia care a condus la punerea celei de a doua probleme) 2. poate fi si dizolvarea (o firma care nu a avut activitate este simplu de dizolvat si radiat si nu nici nu reprezita prea mare interes pentru o fuziune daca nu detine bunuri..etc..etc..), dar care dureaza ceva mai mult.
ok! o dizolvi dar inainte de a o radia nu trebuie sa o lichidezi ?
deci tot fuziunea e mai rapida :D

Alte discuții în legătură

Sediul social expira azi, dosarul de radiere firma este deja pe rol, insa mi se cere sa ofer dovada mutarii sediului MStroe MStroe Buna ziua, Am o problema. Am avut incheiat un contractde gazduire a sediului social cu o firma de avocatura pentru un an. Acesta expira azi, 28 februarie ... (vezi toată discuția)
Radiere / lichidare (= "închidere") automatĂ a unei firme? Princess12 Princess12 Radiere / lichidare (= \"închidere\") AUTOMATĂ a unei firme Cu scuze fiindcă tot nu reuşesc să înţeleg diferenţele dintre DIZOLVARE / LICHIDARE / ... (vezi toată discuția)
Renunțare la srl fără datorii: vânzare, suspendare sau radiere? vrlmtr vrlmtr Buna ziua. Sunt asociat unic intr-un SRL infiintat in 2008. Firma a avut activitate pana in prezent, nu are datorii nu este platitoare de tva, este ... (vezi toată discuția)