avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Fuziune sau dizolvare?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Fuziune sau dizolvare?

Sunt actionar in 2 SRL. Firmele au sedii sociale diferite. Una din din firme nu a avut activitate de la infiintare. Problema mea e urmatoarea: Vreau sa mut sediul social al firmei cu activitate in sediul celei fara activitate, la care vreau sa si renunt. Cum e mai recomandat: sa o dizolv pe cea fara activitate si sa fac apoi mutarea de sediu sau sa fac fuziune(sau preluare) intre cele 2 societati cu pastrarea sediului social al societatii preluate? Ma intereseaza cum e mai convenabil din punct de vedere financiar, al timpului si al birocratiei.
Cel mai recent răspuns: Alex28 , utilizator 22:24, 14 Februarie 2007
Perfect de acord cu tine ca e o singura cheltuiala, dar sunt convins ca oricine prefera mai multe cheltuieli de maxim 1500 decit una singura de minim 3500.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediul social expira azi, dosarul de radiere firma este deja pe rol, insa mi se cere sa ofer dovada mutarii sediului MStroe MStroe Buna ziua, Am o problema. Am avut incheiat un contractde gazduire a sediului social cu o firma de avocatura pentru un an. Acesta expira azi, 28 februarie ... (vezi toată discuția)
Radiere / lichidare (= "închidere") automatĂ a unei firme? Princess12 Princess12 Radiere / lichidare (= \"închidere\") AUTOMATĂ a unei firme Cu scuze fiindcă tot nu reuşesc să înţeleg diferenţele dintre DIZOLVARE / LICHIDARE / ... (vezi toată discuția)
Renunțare la srl fără datorii: vânzare, suspendare sau radiere? vrlmtr vrlmtr Buna ziua. Sunt asociat unic intr-un SRL infiintat in 2008. Firma a avut activitate pana in prezent, nu are datorii nu este platitoare de tva, este ... (vezi toată discuția)