avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Fuziune sau dizolvare?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Fuziune sau dizolvare?

Sunt actionar in 2 SRL. Firmele au sedii sociale diferite. Una din din firme nu a avut activitate de la infiintare. Problema mea e urmatoarea: Vreau sa mut sediul social al firmei cu activitate in sediul celei fara activitate, la care vreau sa si renunt. Cum e mai recomandat: sa o dizolv pe cea fara activitate si sa fac apoi mutarea de sediu sau sa fac fuziune(sau preluare) intre cele 2 societati cu pastrarea sediului social al societatii preluate? Ma intereseaza cum e mai convenabil din punct de vedere financiar, al timpului si al birocratiei.
Cel mai recent răspuns: Alex28 , utilizator 22:24, 14 Februarie 2007
a doua varianta este mai rapida, ca timp
lichidarea poate dura cateva luni bune chiar daca nu ai avut activitate
Gata, m-au linistit cei de la ONRC. Sa faci fuziune e groaznic. Si birocratic si financiar. Dureaza intre 60 si 90 de zile si pleaca cam de la 1000 euro (in cel mai fericit caz). Lichidare + modificare sediu social ma costa cam 1500 ron si dureaza 5 zile modificarea sediului social, 1 luna radierea.
romascanca iar a avut dreptate ! =D>

eu m-am intilnit cu ceva situatii asemanatoare doar ca era voarba de dizolvarea de drept si firmele respective nu aveau activitate dar aveau patrimoniu, creante, etc... si trebuia lichidata... si trebuia lichidator ....
Multumesc gabriela. Dreptatea mea vine din dat cu capul de pereti in practica.

Cat priveste ONRC au dreptatee cu 5 zile mutarea de sediu, dar sunt cam optimnisti cu 1 luna radierea. In primul pas se depune la reg. com. hot AGA de dizolvare (in care e bine sa numiti si un lichidator) si numai dupa ce trec 30 de zile de la publicarea ei in M. Of se poate face cererea de radiere. Administratia financiara intarzie de regula nejustificat eliberarea certificatului fiscal necesar pt radiere, cereti-l din timp.
cred ca fuziunea e mult mai practica atat ca timp cat si ca bani:P
Dizolvarea ar presupune o serie de bani si mutarea sediului social o alta serie de bani, mai consistenta decatinfiintarea unei firme:))
Fuziunea inseamna o singura cheltuiala:P

Alte discuții în legătură

Sediul social expira azi, dosarul de radiere firma este deja pe rol, insa mi se cere sa ofer dovada mutarii sediului MStroe MStroe Buna ziua, Am o problema. Am avut incheiat un contractde gazduire a sediului social cu o firma de avocatura pentru un an. Acesta expira azi, 28 februarie ... (vezi toată discuția)
Radiere / lichidare (= "închidere") automatĂ a unei firme? Princess12 Princess12 Radiere / lichidare (= \"închidere\") AUTOMATĂ a unei firme Cu scuze fiindcă tot nu reuşesc să înţeleg diferenţele dintre DIZOLVARE / LICHIDARE / ... (vezi toată discuția)
Renunțare la srl fără datorii: vânzare, suspendare sau radiere? vrlmtr vrlmtr Buna ziua. Sunt asociat unic intr-un SRL infiintat in 2008. Firma a avut activitate pana in prezent, nu are datorii nu este platitoare de tva, este ... (vezi toată discuția)