avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediul Social expira azi, dosarul de radiere firma ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediul Social expira azi, dosarul de radiere firma este deja pe rol, insa mi se cere sa ofer dovada mutarii sediului

Buna ziua,

Am o problema. Am avut incheiat un contractde gazduire a sediului social cu o firma de avocatura pentru un an. Acesta expira azi, 28 februarie 2018.
Eu am depus dosar de radiere a firmei, cu o alta firma de avocatura, datorita costurilor mai mici.
In acest moment, prima firma, cu care azi expira contractul, face presiuni sa le ofer o dovada ca am mutat sediul social in alta parte, altfel notifica ANAF-ul. Mai este nevoie sa-mi mut sediul social si sa fac un alt dosar desi exista un dosar de radiere in miscare?

P.S. Acel "stimbabil" domn avocat punea presiune inca de acum 2 saptamani sa mai iau alte 6 luni de sediu, acum a ajuns in a-mi zice c am 5 zile sa-i dau o notificare de mutare sau se ajunge la judecata.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Raluca Iliescu , Avocat 14:25, 28 Februarie 2018
Buna ziua.
Cand ati depus dosarul de radiere? Procedura se efectueaza in 2 etape si dureaza 45 de zile.
Ca urmare a cererii initiale de dizolvare - lichidare, onrc v-a eliberat o rezolutie, pe care o puteti prezenta avocatului care va gazduieste sediul, incercand o conciliere.
Daca ati fi depus cererea de radiere cu 45 de zile inainte , radierea firmei s-ar fi produs, in mod corect, odata cu incetarea contractului de gazduire sediu social. In situatia in care ati optat sa activati pana la termen, ar fi trebuit sa va schimbati sediul social inainte de demararea procedurii de radiere.
Referitor la prelungirea sediului cu inca 6 luni, acest lucru nu este posibil, intrucat acest tip de contract nu poate fi prelungit . Daca durata contractuala ar fi fost de 6 luni, atunci s-ar fi putut incheia un nou contract, pe inca 6 luni.
Practic, in acest moment dvs. nu mai aveti sediu social, iar avocatul gazduitor are temei legal sa notifice ANAF-ul.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2018
Raluca Iliescu, Avocat
Va multumesc pentru raspuns.
Desi am dus actele la avocatul actual acum circa 3 saptamani, dosarul a fost trimis saptamana trecuta (22-23 febraurie). Nu am stiut modul cel mai bun de a face lucrurile la momentul acela
Dosarul de radiere este deja pus, deci ar trebui sa pornesc inca unul pentru mutarea sediului, separat.
Daca contractul expira, ar trebui sa instiinteze ANAF, lucru pe care il inteleg.
Dar mi se spune ca inca as figura ca folosesc sediul lor, desi se face notificare de expirare si asta e motiv de a da in judecata? Ar trebui sa-i mentionez ca e trecut pentru dizolvare din nou?
Stiu ca s-ar trece in cazierul fiscal, dar restul mi se pare o modalitatea a dumnealui de a ma forta, in momentul acesta, sa intocmesc inca 6 luni, pentru ca ar fi mai "usor" decat a muta catre o alta firma, in termenul dat de el, anume 5 zile.

Multumesc din nou.


Depinde ce clauze contractuale aveti.
Intr-adevar, schimbarea sediului nu va opera decat in momentul in care luati mentiunea de la Registrul Comertului. In cazul in care ati dat actele pt. a fi depuse in urma cu 3 saptamani, culpa este a firmei care nu a demarat procedura inregistrarii lor la onrc.
Ar trebui sa va prezentati la avocatul cu care ati incheiat contractul de sediu si sa purtati o discutie amiabila cu el, chiar astazi, pt. a va demonstra buna credinta.
Problema reala ar consta in faptul ca , la acel sediu ar putea veni in continuare notificari de la anaf, banci sau terti. Acest acespect poate fi f. deranjant. Mai mult decat atat, notificarea la anaf ar trebui facuta de dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2018
Raluca Iliescu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare trimitere notificare expirare sediu social azlate azlate buna ziua am o problema cu sediul social expirat si automat declarerea firmei inactive de anaf. problema este ca nu am primit nici o notificare ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Sediu social pfa pfa_it_bucuresti pfa_it_bucuresti Buna ziua Ma confrunt cu urmatoarea problema: Locuiesc in Bucuresti in chirie de 7 ani, timp in care am schimbat 4 locuinte. De fiecare data am avut un ... (vezi toată discuția)
Executare silita ionelitaroby ionelitaroby Buna ziua in urma cu un an am detinut o firma pe care am aplicat un proiect ue dupa semnarea contractul cu proiectul ue fara sa fie inca finantata am cesionato ... (vezi toată discuția)