avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua in urma cu un an am detinut o firma pe care am aplicat un proiect ue dupa semnarea contractul cu proiectul ue fara sa fie inca finantata am cesionato la altcineva , sediul social ramanand acelas si in prezent cu contract comodat . la aplicarea proiectului am apelat la o firma de consultanta cu care am semnat un contract ca raspund ca persoana fizica . plata anorariului nu a fost facuta deoarece am cesionat firma . acum la un an dupa cesionare mia venit executare silita de la anaf pt plata anorariului de consultanta . problema este ca numai detin firma practit ei imi pot executa ceva sau nu atata timp cat exista doar sediu social
Putin incurcata situatia. Daca dvs. ati semnat contract pe PF atunci v-ati obligat personal. Dar executarea nu cred ca este de la ANAF. Cred ca este in baza unei cereri de executare - creditor fiind firma de consultanta. Pana la urma firma pe care ati avut-o a beneficiat de consultanta? Contractul a fost executat?

Totodata, banuiesc ca ati fost actionat in judecata pentru obtinerea unui titlu executoriu, deci puteati formula intampinare. Daca nu ati formulat, acume ste tardiv sa invocati prin intermediul contestatiei la executare aspecte ce tin de fondul cauzei.

Cred ca nu mam facut inteleasa. Cat timp am fost asociat unic in fitma sa depus acel proiect la start up. Nu o fost implementat de mn in momentul cesiunii firmei. Consultanta a reprezentat suma de bani datorata firmei care sa ocupat de proiect care nu am platit-o deoarece trebuia decontata din proiect . cel care a preluat firma nu stiu ce a facut stiu ca nu a schimbat sediul social . iar acum titlu executoriu care a venit a venit pe numele firmei la adresa mea . sediu social doar cu numele nu a fost niciodata ceva la acel domiciul. Titlu executoriu este pentru consultanta . si este de la anaf intrrb daca eu am ceva de pierdut atata timp cat numai am nicio calitate in firma . si cum as putea sa fac denuntare unilaterala la contractul comodat pt sediu daca la acea adresa stau eu nu desfasoara firma nimic.




Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Aprilie 2020
gi-jane2, moderator
Cu siguranta nu v-ati facut inteleasa. In concluzie, nu datorati nimic pe persoana fizica sa inteleg?

Puteti verifica daca firma mai exista. Daca mai exista, contactati asociatii sa isi modifice sediul social. Daca nu reusiti, verificati durata contractului de comodat, poate a expirat. Daca a expirat, RC va dispune dizolvarea societatii.
A sosit de la ANAF titlul executoriu împotriva firmei pe care ați cesionat-o, nu împotriva dumneavoastră ca persoană fizică și nici ca fost asociat unic sau administrator al firmei cesionate, înțeleg, asta din cauza faptului că firma cesionată are în continuare sediul socila (principal) la adresa de domiciliu sau la o adresă a unui imobil care vă aparține. Sediul social al firmei cesionate nu a fost radiat de la ONRC fiindcă, probabil, nu v-ați înețeles astfel cu cesionarul (cel care a preluat firma), drept pentru care, oficial, la adresa dumneavoastră se vor comunica în continuare toate documentele firmei din partea autorităților publice locale și centrale, firme, instanțe etc.
Trebuie să luați legătura cu administratorul și/sau asociații firmei, să le cereți să-și mute sediul social al firmei la o altă adresă, în caz contrar, le faceți o notificare (vă recomand, prin executor judecătoresc), la una din adresele la care funcționează firma (sedii secundare), prin care anunțați rezilierea contractului și îi obligați ca într-un termen rezonabil să facă demersurile necesare de radiere a sediului social al firmei de la adresa locuinței dumneavoastră. Dacă nu se conformează, nu vă rămâne decât să-i dați în judecată și astfel să se facă radierea sediului social al firmei respective.
Pur si simplu nu dau de ei . nu au nr de tel valabil . nu au sedii secundare

apasati pe raspunde, nu pe citeaza, multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Aprilie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme sediu social - executare silita? Selenus Selenus Salutari la toata lumea. Am si eu o mica problema: acum cativa ani sotia mea si cu fratele meu erau coproprietari pe un apartament. Fratele sotiei a facut un ... (vezi toată discuția)
Sediu social srl Minodora Sorian Minodora Sorian Buna ziua. Un s.r.l. cu asociat unic cesioneaza toate partile sociale pe care le detine. Se opereaza la Registrul comertului aceasta modificare. Sediul social ... (vezi toată discuția)
Obligarea unei firme la schimbarea sediului social în acte mao175 mao175 Va salut! Va expun mai jos situatia mea in speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat. Partile sociale ale unei firme pe care am infiintat-o cum mult timp in ... (vezi toată discuția)