Salutari la toata lumea.
Am si eu o mica problema: acum cativa ani sotia mea si cu fratele meu erau coproprietari pe un apartament. Fratele sotiei a facut un sediu social pentru firma unui prieten, in baza (cred eu) a unui contract de comodat cu el, luand acordul sotiei mele. Intre timp eu si sotia mea am cumparat partea fratelui ei si ne-am trezit cu o somatie de executare silita din partea ANAF pentru datorii ale acelei firme. Intrebarile sunt:
- poate avea aceasta executare silita asupra apartamentului si a bunurilor din el, toate proprietatea noastra?
- cum radiem (cred ca este termunul corect) acest sediu social de la adresa noaastra?
In mod normal sediul social al unei firme nu poate fi executat silit daca nu este pe numele firmei. ANAF executa silit toate proprietatile mobile si imobile ale firmei respective (apartamente, terenuri , masini, utilaje pe numele firmei). Daca apartamentul care este sediul social al firmei este proprietatea dvs ca persoana fizica nu se poate executa silit.
De asemenea, daca vreti sa denuntati acel contract de comodat, puteti sa mergeti la Registrul Comertului si sa-l anulati.
Pentru a anula acel contract este necesar sa mutati sediul in alta parte. Nu este suficient sa renuntati la contractul in baza caruia s-a declarat sediul actual al firmei. Cei de la Registrul Comertului vor cere sa aduceti un alt contract in alta locatie, unde va fi schimbat sediul social. Anularea contractului este egala cu zero daca nu este insotita de mentiunea de schimbare sediul. Asta in cazul de fata si referitor la problema dv.
Pentru asta va trebui insa sa luati legatura cu asociatii firmei care au sediul in imobilul dv, sa le cereti sa mute sediul.
Cat priveste problema cu executarea, nu aveti de ce sa faceti griji. Datoriile sunt ale firmei, nu ale dv. Nu se executa sediul social.
Pai eu nu am semnat nici un contract. Cumnatul meu de la care am cumparat partea lui avea semnat asa ceva. Iar eu nu am nici o calitate la acea firma, cum sa cer schimbarea sediului social.Nu pot sa ma duc sa cer radierea de pe adresa mea la Registrul Comertului?