avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Apartament ca sediul social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Apartament ca sediul social

Buna ziua,

Am o intrebare.
Am cumparat un apartament acum 7 luni.
Am aflat (din diferitele anunturi de la posta) ca apartamentul este inca sediul social al firmei fostului proprietar. Ce pot face pentru a schimba aceasta situatie ?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:40, 4 Decembrie 2007
Faptul ca primiti corespondenta comerciala a acelei societati la adresa apartamentului cumparat de dv. nu inseamna neaparat ca aceasta societate mai are inca sediul acolo.
Ar trebui sa va informati la Registrul Comertului daca la adresa respectiva figureaza vreo societate cu sediul social.
Daca se adevereste ca exista un sediu social la acea adresa inseamna ca exista un contract de inchiriere sau comodat.
In mod normal ar fi trebuit sa fie specificat acest contract in certificatul de sarcini.
Oricum inainte de alte discutii trebuie sa aflati de la Registrul Comertului daca este sau nu sediu acolo.
Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2007
Adrian Copil, Consilier juridic
Eu nu-mi amintesc sa fi facut vreo mentiune la CF cu privire la inchirierea/darea in comodat a vreunui imobil pentru sediu social. Oricum, pentru a scapa de acest lucru va adresati cu o cerere direct la Registrul Comertului. Va invata cei de acolo care sunt pasii, nu e asa greu.
Nu stiti prin ce fel de contract e? Nu ca ar conta, eram curioasa...
De asemenea, eu as trimite intai o notificare catre societate in care ii dati un termen in care sa-si modifice sediul, altfel veti cere despagubiri in justitie. Poate fac ei treaba pentru dv. Daca sunteti convingatoare, merge.
Eu am intalnit multe cazuri in care erau inscrise contractele ca si sarcini la CF. Si imi pare si foarte normal sa fie trecute. Altfel cumparatorul se trezeste cu nuda proprietate, dreptul de uz avandu-l beneficiarul contractului de comodat (poate chiar pe 99 de ani). Probabil Registrul Comertului este cel care trimite contractele la CF.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2007
Adrian Copil, Consilier juridic
Nu, nu trimite nimic. Cazurile de inscriere in CF sunt rare, daca acele contracte sunt pe termene mari de timp (peste 5 ani la inchiriere). Dar referentii de la reg com sfatuiesc sa nu fie facute contracte atat de lungi.
Atunci inseamna ca nu are rost sa se mai zbata omul degeaba si sa il punem pe drumuri.
Mai bine sta linistit acasa, daca e un contract pe 3 ani din care 2 au trecut pana cand el a cumparat apartamentul si 8 luni au trecut de cand l-a cumparat ... pentru 4 luni de valabilitate ramase si pentru faptul ca nimeni nu il deranjeaza in folosinta apartamentului, ce rost are oboseala?

Alte discuții în legătură

Sediu social sorincapitanescu sorincapitanescu Buna ziua, Vreau sa schimb sediul social al societatii (firma infiintata in 1998). Noul sediu social al societatii vreau sa-l mut la apartamentul pe care il ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pentru sediu social Cosmin3006 Cosmin3006 Doresc sa mi infiintez o firma, insa, din ce inteleg, am nevoie de un contract de comodat pentru spatiu. Exista vreo solutie prin care sa rezolv problema ... (vezi toată discuția)
Contr v/c cu plata in rate - cine e proprietar lrcos lrcos Am in fata un ctr de V/C cu plata in rate - ultima rata fiind in 2017. exista o clauza care prevede :"ctr de fata va fi pus in executare dupa incheierea ctr ... (vezi toată discuția)