avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Apartament ca sediul social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Apartament ca sediul social

Buna ziua,

Am o intrebare.
Am cumparat un apartament acum 7 luni.
Am aflat (din diferitele anunturi de la posta) ca apartamentul este inca sediul social al firmei fostului proprietar. Ce pot face pentru a schimba aceasta situatie ?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:40, 4 Decembrie 2007
Multumesc pt informatie.
Sunt proprietarul unui apartament si as dori sa ajut o ruda de gradul 1 care locuieste in apartament (cu viza de flotant) sa-si faca sediul firmei la mine. Totusi as dori normal, sa nu fiu exonerat de drepturile de folosinta (si eu locuiesc acolo), si sa-l pot rezilia oricand (mi se par absurde contractele date ca exemplu de comodat, in care comodantul poate rezilia doar daca comodatarul nu si-a platit datoriile si alte asemenea, pana la scurgerea duratei de pe contract. Din moment ce comodatul e "imprumut", firesc ar trebui sa inceteze "imprumutul" oricand proprietarul nu mai doreste acest lucru...ca atunci cand ii imprumuti unui vecin bormasina, dar la un moment dat ai nevoie de ea... E in simturile fiecaruia, nu-i asa?
Nu prea ai alte variante decat contract de inchiriere sau contract de comodat deoarece cei de la registru ii vor cere dovezile privind detinerea cu titlu legal a spatiului pentru sediu social.
ghgh a scris:

mi se par absurde contractele date ca exemplu

Cine va pune sa faceti contracte dupa cele date ca exemplu?
Va duceti frumusel la un jurist si va face un contractel croit exact pe nevoile dv. Si cu privire la reziliere si cu privire la folosinta locuintei.
:D
Multa bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social sorincapitanescu sorincapitanescu Buna ziua, Vreau sa schimb sediul social al societatii (firma infiintata in 1998). Noul sediu social al societatii vreau sa-l mut la apartamentul pe care il ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pentru sediu social Cosmin3006 Cosmin3006 Doresc sa mi infiintez o firma, insa, din ce inteleg, am nevoie de un contract de comodat pentru spatiu. Exista vreo solutie prin care sa rezolv problema ... (vezi toată discuția)
Contr v/c cu plata in rate - cine e proprietar lrcos lrcos Am in fata un ctr de V/C cu plata in rate - ultima rata fiind in 2017. exista o clauza care prevede :"ctr de fata va fi pus in executare dupa incheierea ctr ... (vezi toată discuția)