avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Sediu social firma in apartament cu mai multi ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Sediu social firma in apartament cu mai multi proprietari

Am mostenit impreuna cu doi frati si mama un apartament cu 4 camere, dupa decesul tatalui.
Am facut susccesiunea.
In apartament locuieste unul din frati, toti ceilalti mostenitori avem locuinte proprii.
Mama nu este de acord cu vanzarea apartamentului.
Fratele care locuieste acolo vrea sa isi deschida o firma, care sa aiba sediul in apartamentul respectiv. In acest sens are nevoie de un contract de comodat cu fiecare din coproprietari, care sa-si dea acordul pt utilizarea apartamentului ca sediu al firmei.
Intrebari:
- este neaparat necesar ca sediul sa fie intreg apartamnetul? daca unul din coproprietari nu este de acord, fratele are alta solutie pt infiintarea firmei (de exemplu, numai intr-o camera din apartament, sau intr-o "fractiune" de apartament, echivalenta cu partea lui de proprietate?)
- daca fratii/mama sunt de acord cu incheierea contractului de comodat, acest lucru afecteaza in vreun fel dreptul lor de proprietate asupra partilor aferente fiecaruia?
- daca pe timpul valabilitatii firmei, respectiv al contractului de comodat, fratii/mama vor sa revendice partea lor de proprietate, pot fi impiedicati de contractul de comodat?
- contractul de comodat reprezinta in vreun fel un acord de renuntare la dreptul de folosinta al apartamentului, in cota-parte corespunzatoare, pentru frati si mama, care nu locuiesc acolo?
- sugerati o (alta) modalitate de rezolvare a problemei legata de sediul firmei, la adresa respectiva, si a pastrarii drepturilor / sanselor de proprietate ale fratilor care nu locuiesc la adresa respectiva?
Mentionez ca deocamdata nu se pune problema despagubirii in vreun fel sau a impartirii apartamentului, intrucat nu exista posibilitati materiale in acest sens, iar fratii si mama au unde sa locuiasca, insa nu vor sa renunte la dreptul lor asupra partilor mostenite, si nici ca aceste drepturi sa fie alterate in vreun fel, astfel incat, in cazul in care vor exista conditiile necesare, sa se poata face imparteala de rigoare.
Cel mai recent răspuns: ContSters98040 , utilizator 12:06, 16 Februarie 2010
Contractul de comodat se poate face si pentru o singura camera. Sediul firmei se poate declara in apartament , dar poate fi fara activitate, activitatea declarandu-se la registrul comertului ca facandu-se la terti . Avand in vedere ca sunteti coproprietari,nu se stie exact care parte din imobil va revine fiecaruia: ex. dormitor 1,2,3 s.a.m.d;
Prin acest contract de comodat nu se afecteaza in nici un fel dreptul de proprietate al niciunuia dintre dumneavoastra. Comodatul este transmiterea cu titlu gratuit al folosintei spatiului. Puteti insera o clauza prin care contractul de comodat poate inceta la solicitarea dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ci-ci ci-ci Am mostenit impreuna cu doi frati si mama un apartament cu 4 camere, dupa decesul tatalui. Am facut susccesiunea. In apartament locuieste unul din frati, ... (vezi toată discuția)
Intabulare dupa succesiune Aurelia Butiurca Aurelia Butiurca In anul 2010 s-a facut succesiunea in urma decesului tatalui meu. Mentionez ca in apartament locuia mama, fratele meu, sotia acestuia si cei doi copii ai lor. ... (vezi toată discuția)
Pentru un contract de comodat e deajuns semnatura unui parinte ori e necesara si cea a fratilor? salutare comunitate! doresc sa inchei un contract de comodat ... Claudiu007 Claudiu007 Salutare comunitate! Doresc sa inchei un contract de comodat ca reprezentant al unei firme pe care vreau sa o infiintez cu unul din parinti, fiindca ... (vezi toată discuția)