avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare

Locuiesc cu chirie intr-un apartament de 2 camere impreuna cu sotia si cei 5(cinci) copii minori pe care ii avem.Contractul de inchiriere a fost facut intre mine si proprietarul apartamentului,apartament care era trecut pe firma proprietarului.Acest contract a fost incheiat pe perioada august 1999-decembrie 2007.In contract este stipulat ca ,chiria va fi platita cu anticipatie pt intreaga perioada(50 ron lunar).Dupa expirarea contractului mai precis in ianuarie 2008 a fost o discutie verbala intre mine si proprietar vis-a-vis de prelungirea contractului pe o alta perioada.Proprietarul a spus ca putem sta in continuare acolo si ca vom face un nou contract cand va avea timp.In luna aprilie 2009 am fost dat in judecata de proprietar acesta cerand evacuarea din apartament,motivand lipsa titlului locativ .Actiunea a fost inceputa la TMB,iar la primul termen instanta si-a declinat competenta in favoarea judecatoriei sector 6 pe raza caruia se afla apartamentul.La judecatoria sect.6 instanta prin hot.jud. a respins cererea de evacuare a proprietarului motivand decizia prin art.1437cod civ.Proprietarul a facut apel la hot.jud. ,dosarul ajungand din nou la TMB,iar acesta a invocat 3 noi motive si anume 1- cu nu am platit chiria pe ultima luna a contractului(decembrie 2007), 2-ca mi-am adus si ceilalti membri ai familiei acolo( 2 copii fiind nascuti in anul 2000,respectiv 2003), si 3-ca a fost actionat in noiembrie 2009 in judecata de catre asociatia de prop ,pt restante la intretinere( aceste restante fiind platite de mine in -ATENTIE-!!!!! decembrie 2008. Am avut termen pe 02.04.2010 si am solicitat un nou termen pt angajarea unui aparator.Nu stiu daca pana la termenul urmator voi avea posibilitatea sa angajez un aparator si doresc sa va rog ca in situatia in care va trebui sa ma apar singur ce sanse ca sa nu fiu evacuat am.? Va multumesc.HRISTOS A INVIAT
Ultima modificare: Duminică, 11 Aprilie 2010
nicu_nae68, utilizator
Cel mai recent răspuns: nicu_nae68 , utilizator 18:54, 8 Aprilie 2010
Felicitari pentru numarul mare de copii pe care ii aveti!:)
Nu inteleg un lucru: in perioada decembrie 2007 - prezent ati platit chirie? Sau ati stat in acel apartament fara sa platiti nimic???!!!
Si ce anume doriti sa castigati? Fiindca proprietarul nu este obligat sa va lase sa stati toata viata in casa lui!
Am platit chiria in continuare la zi, numai ca nu pot dovedi acest lucru. Si va rog sa-mi explicati si mie mai pe intelesul meu(nu in termeni juridici) la ce face referire acest art. 1437cod.proc.civ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil revendicat 10/200,chiriasi care nu vor nici sa plece,nici sa semneze un contract de inchiriere ContSters95727 ContSters95727 Suntem mai multi copropietari al unui imobil cu teren pe care l-am castigat in urma legii 10/2001.Fostii chiriasi au stat pe o chirie modica de 120 ron (pt un ... (vezi toată discuția)
Evacuare georgescu_m georgescu_m Buna ziua, am urmatoarea speta : chiriasul, o societate comerciala, nu a mai platit chiria, cea mai indepartata factura datand din ianuarie 2009 ... (vezi toată discuția)
Chirie neplatita proprietarului. florinx63 florinx63 In octombrie 2007 am inchiriat un apartament, fara contract de inchiriere, si unde plateam 300 euro pe luna. Din septembrie 2008, firma la care lucrez a intrat ... (vezi toată discuția)