avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Chirie neplatita proprietarului.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Chirie neplatita proprietarului.

In octombrie 2007 am inchiriat un apartament, fara contract de inchiriere, si unde plateam 300 euro pe luna. Din septembrie 2008, firma la care lucrez a intrat in colaps financiar si nu am mai primit salariu, dar am reusit sa platesc gazdei chiria pana in decembrie 2008. In luna februarie 2009 mi-a spus sa plec din apartament si am ramas dator la el cu chiria pe lunile: decembrie 2008, ianuarie, februarie si jumatate din martie 2009 (am plecat pe 15 martie din apartament). Acum proprietarul ma ameninta ca imi face reclamatie la Politie. Vreau sa stiu in ce incadrare juridica intru, avand in vedere ca nu a fost incheiat nici un contract si proprietarul ma rugase sa spun vecinilor, in caz de ma intreba cineva, ca sunt un nepot de-al lui si nu platesc nimic.
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 08:35, 15 Mai 2009
Nu are pe ce isi intemeieze p;lingerea penala fiiind vorba de un raport juridic civil, cel mult va poate da in judecata pentru pretyentii dar va trebui sa dovedeasca, in lipsa actului scris aceste pretentii. oricum dv. sugeratii ca daca nu se potoleste si dv. puteti face reclamatie la Administratia financiara despre faptuil ca obtiinrevenituri din inchirieri de locuinte fara a le declara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere de bunuri dianaanton dianaanton Buna ziua. Sunt angajata a unei societati care a inchiriat un spatiu de la 1 ianuarie 2009. In contract apare o camera, hol si baie. Doar ca in luna martie ... (vezi toată discuția)
Evacuare nicu_nae68 nicu_nae68 Locuiesc cu chirie intr-un apartament de 2 camere impreuna cu sotia si cei 5(cinci) copii minori pe care ii avem.Contractul de inchiriere a fost facut intre ... (vezi toată discuția)
Problema chirie popmircea81 popmircea81 In martie 2009 m-am mutat in chirie, fara nici un fel de contract cu proprietarul. Am platit chiria pentru luna in curs si o garantie. De la 1 mai 2010 ma voi ... (vezi toată discuția)