avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... strategie introducere mai multe actiuni cu acelas ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

strategie introducere mai multe actiuni cu acelas obiect

Dragi colegi

Am nevoie de nişte sfaturi in legătură cu cea mai bună strategie pe care aş putea s-o aleg.

Vreau să introduc mai multe cereri de chemare in judecată având toate ca obiect acelaşi două terenuri de pe raza a două localităţi din acelaş judeţ care fac obiectul unei notificări de retrocedare in baza legiilor fondului funciar:

1. Chemarea in judecata a Comisiilor locale si a comisiei judeţene pt restabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor în baza art. 27 din H.G. 890/2005 (cerere de chemare în judecată I)
in care vreau sa cer că prin hotărârea pronunţată de instanţă comisiile să fie obligate la restabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor urmare:

constatării nulităţiie absolute a actului juridic de expropriere (Acţiune în constatare I?)
si subsidiar urmare constatării nulitătii încheiere cf (acţiune în constatre II, şi mai subsidiar o acţiune în rectificare cf (acţiune în rectificare cf) pe baza constatăriilor anterioare de nulitate act juridic şi incheiere cf.

Întrebarea mea este:

Pot să introduc O SINGURÃ CERERE cu mai multe capete chemănd în judecată de o dată comisiile de fond funciar precum şi oficiul de cadastru şi publicitate imobiliară OCPI cerând instanţei că hotărârea ce o va pronunţa asupra tuturor capetelor din cerere (constatare nulitate act juridic, nulitate încheiere cf, rectificare cf în vederea retrocedării, … ) să fie opozabilă tuturor părţilor sau trebuie să introduc mai multe acţiuni separate?

Ultima modificare: Duminică, 11 Februarie 2007
c51888, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 10:11, 12 Februarie 2007
sunt actiuni diferite.
intii introduci cerere de chemare in judecata pt. constatarea nulitatiii absolute apoi cu hotarirea jud. definitiva si irev. formulezi alta cerere in baza legii 7/96,(actiune in rectificare).
Da, dar vedeti o sansa de a introduce totusi totul in contextul cererii de retrocedare introdusa in baza legiilor fondului funciar? Vreau sa raman in acest context incat numai asa pot sa scap de taxele de intabulare. Ideal ar fi ca instanta sa constate nulitatea exproprierii si sa dispuna prin hotare rectificarea inscrierilor in cf obligand comisiile de fond funciar la retrocedarea terenurilor.
Vedeti o sansa? De ce n'ar merge o cerere cu mai multe capete?
poti incerca orice doresti!
instanta este cea care va admite sau nu.
dar iti spun ca sunt actiuni distincte: una introdusa in baza hg 890/05,iar cealalta in baza L:7/96.
art.36 din l:7/96 (vezi ca s-a mai modificat l:7/96) spune clar: "orice persoana interesata poate cere rectificarea inscrierilor din C.F., daca printr-o hotarire jud. def.si rev. s-a constata ca: ...", de unde rezulta ca intii trebuie sa ai hot. si apoi sa ceri rectificarea.
parerea mea !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemarea in judecata a statului roman. cine reprezinta statul? c51888 c51888 La multi ani. Daca chem in judecata Statul Roman printr-o cerere de chemare in judecata pt restituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor preluate ... (vezi toată discuția)
Speta expropriere fara titlu-nulitate absoluta sau relativa? c51888 c51888 Am si eu o speta la care va rog sa va dati cu parerea. „actiune in anulare acte juridice“ sau „actiune in constatare nulitate incheiere cf“? ... (vezi toată discuția)
Cadastru mincinos+actiune in revendicare ? dumitru2000 dumitru2000 X a intocmit cu ajutorul expertulului cadastrist o documentatie cadastrala care cuprinde si o parte din terenul vecinului Y. Y nu are cadastru facut. X a ... (vezi toată discuția)