avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SCIMBARE LOC DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SCIMBARE LOC DE MUNCA

Din data de 15 feb. ac am schimbat locul de munca si nici pana azi nu mi-au fost trimise actele cerute de la fostul loc de munca .va rog sa-mi spuneti cum pot sa-i determin sa-mi trimita actele cat mai repede,deoarece la noul loc de munca m-i s-a comunicat ca nu voi primi salariu pana nu voi aduce acele acte.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Iuliana Colceriu , Consultant resurse umane 11:56, 9 Aprilie 2010
Care sunt actele de la fostul loc de munca de care aveti nevoie?
Adeverinta din care sa rezulte numarul de zile de concediu medical avute in ultimul an,si cartea de munca
1.Este posibil ca demersul privind recuperarea cartii de munca sa dureze aproximativ 1 luna, intrucat inspectorii de la ITM sunt foarte ocupati (in medie, pentru vizarea datelor termenul dat de ITM este de 3 saptamani).
2.Trebuie sa faceti o adresa oficiala, sa ii dati numar de inregistrare si sa o depuneti la fostul angajator. Este obligat sa va completeze respectiva adeverinta in maxim 30 de zile. Vorbiti cu actualul angajator si incercati sa rezolvati probelema eventual cu ajutorul lui.
3. Actualul angajator comite un abuz daca nu va plateste salariul din aceste motive (sau ati avut concediu medical inca din prima luna de la angajare?)
Pentru cartea de munca puteti sa emiteti o declaratie pe proprie raspundere ca se afla la vechiul angajator si ca o veti preda noului angajator imediat ce veti intra in posesia ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru angajare se cere adeverinta de la locul anterior de munca cu detalii legate de responsabilitati, salar etc? dia_tia dia_tia Am primit o oferta de munca scrisa in are mi se cer si diverse acte pentru angajare. Printre ele mi se cere o adeverinta de la fostul loc de munca in care ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal Cristinaigd Cristinaigd Pot beneficia de concediul prenatal daca am 12 luni de munca dar nu la acelasi loc? (vezi toată discuția)
Adeverinta de la fostul angajator austo austo Buna ziua, Adeverinta cu vechimea in munca si salariu de la fostul angajator este obligatorie pentru angajarea la urmatorul loc de munca , sau ea este ... (vezi toată discuția)