avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general fisa fiscala- fals in acte
Discuție deschisă în Contabilitate în general

fisa fiscala- fals in acte

Am si eu nevoie de cate informatii in legatura cu fisa fiscala, ad dori sa stiu ce as putea face pe ale legala ca sa indrept niste greseli. Pe la sfarsitul lunii lui martie am primit si eu fisa fiscala pe anul 2009, toate bune si frumoase, in schimb cand am deschiso si eu sa vad ce contine am observat urmatoarele lucruri, adresa firmei era trecuta in loc de adresa mea si incompleta, la contractul de munca am 2 acte aditionale care contin o marire de salariu de la 700 de lei la 1000 de lei si respectiv de la 1000 de lei la 1500 de lei, in schimb in fisa fiscala apare doar o singura marire cea de la 700 la 1000 de lei, l-am intrebat pe contabil si a spus ca nu este nici o problema cei de la ITM fac ce spune el nu ce scrie pe actele aditionale, din start consider ca este un fals in acte si as dori sa stiu ce ar trebui sa fac sa indrept aceste "greseli" pentru ca sa zicem ca "mi-a ajuns cutitul la os", consider ca aceste "greseli" ma vor afecta pe viitor.
Si inca o intrebare as dori sa va adresez dak a-ti putea sa-mi da-ti raspunsul, la un salariu de 1500 de lei cat plateste angajatorul la stat, ca mi-e mi s-a spus ca ar fi cam 8000 de lei pe luna si mi se pare cam mult ca sa nu spun altceva?

Va multumesc pentru timpul acordat si astept cu nerabdare raspunsurile la aceste probleme ca sa am un punct de plecare, sa stiu cu ce sa incep.
Cel mai recent răspuns: Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil 13:05, 10 Aprilie 2010
Fisa fiscala se intocmeste in baza statelor de plata,faptul ca dvstra sustineti ca aveti o marire de salar de la 1000 lei la 1500 lei este valabila si pentru contabilul care face statul de plata si deci fisa fiscala, doar daca a fost inregistrata la ITM,si deci are numar de inregistrare.Reveniti cu precizarea.
In ceea ce priveste cuantumul contributiilor pe care il plateste un angajator catre Bugetul Statului asupra unui salar de 1500 este DA cca 800 ( nu 8000 cat ati scris)
Eu am o copie dupa contractul de munca cu actele aditionale si DA actul aditional care face marirea de la 1000 la 1500 de lei este inregistrat la ITM iar in legatura cuc at plateste angajatorul pentru un salariu de 1500 de lei intr-adevar asa mi-a spus chiar angajatorul si contabilul ca nu avea cum sa-mi treaca si marirea de 1500 de lei pe fisa fiscala pentru ca si asa plateste 8000 de lei pentru salariul asta statului.

Chiar am solicitat in luna decembrie si o adeverinta de venit pentru a lua un credit bancar si aveam in luna septembrie 1000 de lei, in lunile octombire si noiembrie 1500 de lei
Ultima modificare: Vineri, 9 Aprilie 2010
cinevasuspect, utilizator
In cazul acesta , daca in Statul de plata figurati cu salariu de incadrare de 1500 Ron , au gresit fisa fiscala.
doar ca a fost o "greseala" intentionata de data aceasta
cinevasuspect a scris:

doar ca a fost o "greseala" intentionata de data aceasta

...chiar nu vad la ce ar fi ajutat ...nu e la ce !

Alte discuții în legătură

Micsorat salariu fara a fi anuntat geo86 geo86 Buna ziua, Sunt angajat la SC si in data de 1 dec. 2008 salariul brut a fost marit la 2523 lei. Pana in ziua de astazi eu am fost platit cu salariul net ... (vezi toată discuția)
Salariul minim olimiha olimiha Am aflat de curand ca salariul minim pe economie pentru angajatii cu studii superioare ar trebui sa fie 1200 roni dar la mine nu s-a modificat nimic. Cum as ... (vezi toată discuția)
Modificare salariu in cartea de munca ramona_stoenescu@yahoo.com ramona_stoenescu@yahoo.com Buna ziua! Am fost angajata la 01.10.2008 cu Conventia 80, incadrare tineri absolventi cu salariul de incadrare de 1080 RON. La 01.01.2009 s-a facut majorarea ... (vezi toată discuția)