avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere in baza art 61 lit c
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere in baza art 61 lit c

se pote dispune concedierea in baza art 61 lit c daca fisa de aptitudine specifica apt conditionat ? In recomandari exista si " evita stressul neuropsihic " motiv pentru care angajatorul a considerat ca angajatul este incompatibil cu functia detinuta.
Cel mai recent răspuns: iosifescun , utilizator 12:05, 12 Aprilie 2010
ce functie detine salariatul?
atat timp cat exista un document de la o institutie abilitata, iar jobul pe care il are angajatul este incompatibil cu recomandarile, angajatorul poate dispune concedierea.
Aceasta recomandare a fost data de medicul de medicina muncii sau de organe competente de expertiza medicala (adica o comisie medicala)?

Oricum angajatorul avea obligatia de a va propune un alt loc de munca vacant in firma, compatibil cu pregatirea dvs profesionala si cu capacitatea de munca stabilita (art. 64 (1) din Codul muncii)
Daca nu a facut acest lucru, sau nici macar nu a specificat in decizia de incetare ca nu va poate oferi un alt loc de munca, atunci incetarea este abuziva
Concedierea salariatului pentru motivul stipulat de art. 61 lit. c) din Codul muncii nu este obligatorie pentru angajator.
Concedierea în baza art. 61 lit. c) din Codul muncii este obligatorie numai dacă organele de expertiză medicală constată că menţinerea salariatului este contraindicată întrucât i-ar afecta sănătatea.

În cazul în care concedierea se dispune pentru motivele prevăzute la art. 61 lit.c, angajatorul are obligaţia de a-i propune salariatului alte locuri de muncă vacante în unitate, compatibile cu pregătirea profesională sau, după caz, cu capacitatea de muncă stabilită de medicul de medicină a muncii.
inginer sef
medicul de medicina muncii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere cim 61(c) pt apt conditionat? crinna crinna Buna ziua, Am un angajat care a fost operat de ulcer anul trecut in iunie 2010 a avut primul cm avand codul de boala 556, apoi a continuat cu 571(ileus ... (vezi toată discuția)
Concediere necorespundere medicala cirsteaioana cirsteaioana Buna seara, In situtia in care un salariat care a fost internat sufera de o boala care nu-i perrmite sa desfasoare functia pentru care este angajat(nu poate ... (vezi toată discuția)
Concediere - apt condiționat Ionescu Ana Ionescu Ana Se poate dispune concedierea unui angajat care a depus o fisa apt condiționat si nu i s-a oferit nicio alternativa in viitorul apropiat? (vezi toată discuția)