avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa dau in judecata amanta sotului !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa dau in judecata amanta sotului !

de ce dovezi am nevoie ca sa demonstrez ca imi strica casnicia,de cati bani am nevoie(aproximativ),pot folosi telefonul lui ca proba fara consimtamantul lui?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 22:17, 13 Aprilie 2010
Pentru asa ceva exista divortul. Nu le puteti da in judecata nici pe ea si nici pe sotul Dvs., pentru ca nu au comis nici o infractiune, iar dauna morala (singura dauna cauzata) este aproape imposibil de dovedit sau cuantificat.

Luarea telefonului fara consimtamantului lui se numeste, potrivit Codului Penal, furt. O dovada obtinuta in mod ilegal (simpla prezenta a furtului in Codul Penal i-l face destul de ilegal) nu poate fi folosita la nimic.

Da, amanta sotului va strica cu siguranta casnicia, dar asta nu este ceva, pentru care o puteti da in judecata. Chiar daca presupunem ca instanta accepta actiunea Dvs. (de oricare sorta o fi aceasta actiune) si chiar daca veti obtine castig de cauza, la ce va folosesc toate aceste? Probabil ca va veti pierde sotul de tot.
La crearea unui precedent si din dorinta de a trage un semnal de alarma pentru cei care nu respecta legamantul casatoriei.Nu e drept sa te sacrifici pentru sot,copii,familie si ele sa vina sa intre cu bocancul in sufletul tau.Am citi despre o femei din Carolina de Nord care a intentat proces si a avut castig de cauza.
Va multumesc pentru raspuns!
Cu placere.

Va rog sa luati in considerare, ca sistemul juridic din Statele Unite este foarte diferit de sistemul nostru. Dupa pararea mea in Romania este aproape imposibil sa obtinetei de la o instanta ce doriti.

Desigur, aveti dreptate, ca asa ceva nu e drept si nici nu e moral, dar este legal. Iar daca este legal, nu cred, ca vre-o instanta va poate ajuta.
Sotul Dv. a plecat la alta femeie pentru ca s-o fi saturat sa vada in fata ochilor o "martira a casniciei", asa cum singura spuneti, ca v-ati sacrificat. Nu credeti ca mai bine ati deveni propria amanta a sotului Dv.? Cred ca ii va fi mai comod sa gaseasca acasa ce cauta pe-afara.
In Carolina de Nord unde ziceti ca s-a intamplat tarasenia, daca s-o fi intamplat....acolo este alt sistem juridic, alta cultura si....alta mentalitate.
Chiar vreti sa va complicati, facand pionierat in Romania?
:hm:
Ar putea fi acceptata o actiune de gen, dar… daca sotul afirma ca nu i-a spus “celeilalte” ca este insurat? Daca “cealalta” va sustine ca el nu i-a spus ca este casatorit? Cum dovediti ca “cealalta” stia? Pe langa acest aspect mai sunt o multime de… variabile… A neglijat el familia – financiar – cat a fost cu cealalta? Lipseste noptile de acasa…? O multime… Puteti dovedi ca cei doi sunt – cu adevarat - amanti? Ar putea declara ca n-a fost decat o “aventura”… si va trebui sa dovediti contrariul…
Aveti nevoie - pentru a dovedi - (si) de fotografii, poate de martori (care sa ii fi vazut impreuna in ipostaze "romantice" ), dovezi ca a cheltuit cu "cealalata" "banii familiei" - bani care erau mai necesari unor eventuali copii minori... Angajati un detectiv particular si va lamureste... Dar foarte important este sa dovediti ca "cealalata" stia ca barbatul respectiv este casatorit - chiar daca purta verigheta nu inseamana o dovada (sunt barbati care poarta verigheta pentru a se asigura ca femeia care accepta relatia cu el intelege de ce el nu se "implica" serios :(
Puteti incerca, dar nu merita… Poate in SUA (ca tot e de actualitate cazul Chynthiei Shackelford), dar nu in RO…

Alte discuții în legătură

Pentru amante nu exista legi? mami76 mami76 Buna ziua, vreau sa stiu daca se poate sa o dau in judecata pe amanta sotului, sa-i cer daune morale simbolice pentru prejudiciul adus familiei noastre... (vezi toată discuția)
Buna ziua! noi, femeile,nu putem sa ne transformam in slugi, ... AFRODITA FRATA AFRODITA FRATA Buna ziua! Noi, femeile,nu putem sa ne transformam in slugi, prostituate ,infirmiere pentru sotii nostri. Si chiar daca am face-o ei tot se duc la amante ... (vezi toată discuția)
Cer daune morale amantei sotului ? cicam cicam legile Romaniei imi permit sa o chem in instanta si sa i cer daune morale si materiale amantei sotului meu: -cu care ma aflu in proces de divort (el l-a ... (vezi toată discuția)