Lucrez intr-o institutie publica . Până la 31 decembrie 2009 am beneficiat de spor de calculator , dat in baza HG 281/1993 , şi a buletinelor de analiză efectuate de către Direcţia de Sănătate Publică şi avizate de Inspectoratul Teritorial de Muncă. De la 1 ianuarie am trecut cu salarizarea conform L.330/2009. Am semnat act adiţional cu modificarea salariului conform legii mai sus menţionate , act adiţional în care acest spor se regăsea în cuantumul de la luna decembrie 2009 , aşa cum scrie în lege.
De la 1 martie 2010 acest spor ne-a fost tăiat X-(de către conducere pe motiv că nu mai există bază legală de acordare , respectiv că deşi Direcţia de Sănătate Publică fac determinările de noxe Inspectoratul Teritorial de Muncă nu mai vizează buletinele de analiză X-(pe motiv că HG 281/1993 s-a abrogat prin 330/2009 şi că sporurile se dau in baza Regulamentului de acordare emis de ordonatorul principal de credite (în cazul meu Ministerul Agriculturii, care fie vorba intre noi va emite regulamentul la sfântul aşteaptă) şi a unei Hotărâri de Guvern.
Din câte ştiu eu , prin Legea 330/2009 s-a spus că salariile nu vor scădea ci vor rămâne la nivelul lunii decembrie 2009 pentru anul 2010.
Cum se poate rezolva situaţia ?
MulţumescX-(
Taierea platii sumei compensatorii cu 01 martie este ilegala. OUG 1/2010, art. 6, spune clar ca in 2010 se vor plati ca sume compensatorii tranzitorii, sporurile acordate legal in 2009, pentru care nu mai exista temei legal de acordare. Solicitati ca taierea sporului sa va fie comunicata in scris, cu temeiul legal pe care se bazeaza si atacati respectiva decizie in contencios administrativ, conform legii 554/2004 (va garantez ca o sa castigati).
Povestea ca nu se mai emit buletine de expertizare de catre DSP, este SF (am vazut astfel de documente emise in februarie 2010), iar Ministerul muncii a redactat un model de regulament, pentru care se obtine avizul comun, pe care il pune gratuit la dispozitia solicitantilor.
Salarii bugetari
Mirela28
Vreau sa aflu daca in 2010 se mai acorda sporul pentru pentru conditii vatamatoare? Lucrez in administratia locala, anul trecut era acordat acest spor acum ... (vezi toată discuția)