avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Spor conditii vatamatoare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Spor conditii vatamatoare

Conform Legii 330/2009 functionarii din administratia publica locala pot primi un spor de pana la 15% pentru conditii vatamatoare.
Va rog sa-mi spuneti si mie ce etape trebuiesc parcurse in conditiile legislatiei actuale pentru a se beneficia de acest spor si in anul 2010?
Cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: sarm07opr , utilizator 19:39, 9 Martie 2010
Avem 2 situatii :
1. Sporul de 15% pt conditii vatamatoare prevazut de legea nr. 330/2009 nu se poate acorda . Motivul ? Toate Legile cu privire la salarizare - HGR 281/1993 , OG 6/2007 , OG 114/2004 - au fost abrogate impreuna cu regulamentele de aplicare a acestora . In fapt , nu se poate face expertizarea de catre Direstia de Sanatate Publica fara de care nu se pot obtine avizele de la Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si Ministerul Finantelor Publice .
2.O varianta totusi ar fi si anume aceea de a apela la o persoana fizica sau juridica acreditata in domeniul evaluarii riscurilor , urmat de obtinerea avizelor de la Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si Ministerul Finantelor Publice si apoi de adoptarea unui regulament aprobat de ordonatorul principal de credite cu consultarea sindicatelor .
Atentie insa , ca pt acordarea acestui spor , conditia preliminara imperios necesara este existenta de disponibilitati financiare prevazute in bugetul pentru anul in cu
Pe saitul Ministerului Muncii am gasit intrebarea cu raspunsul aferent.
Cum se acordă sporul pentru condiții vătămătoare
pentru funcționari publici în 2010 ?
Sporul pentru condiții periculoase sau vătămătoare de până 15% din
salariul de bază se acordă în condițiile prevăzute la Art. 9 din Anexa
III din Legea-cadru.
Având în vedere că, potrivit prevederilor art.6, alin.(3) și art.7 din
O.U.G. nr.1/2010, în anul 2010 nu pot fi majorate decât salariile
(salariile de baza cumulate cu sporuri si indemnizații) cu un nivel mai
mic de 705 lei, se impune ca acest spor să se acorde in acelasi
cuantum și numai în cazul în care personalul a beneficiat de acesta
la 31 decembrie 2009, în măsura în care își desfășoară activitatea în
aceleași condiții.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de antena pentru politia comunitara 1630817274794 1630817274794 Pana in luna decembrie 2009 am avut prins in fluturas sporul de antena de 10% si sporul de confidentialitate de 15 %. Cu noua lege in fluturas nu apar cele 2 ... (vezi toată discuția)
Spor vatamatoare in anul 2017 andi2017 andi2017 Fara REgulament se poate majora sporul pt. conditii vatamaotare daca avem buletin de analiza de la DSP:)) (vezi toată discuția)
Sporul de calculator geanina_Prv geanina_Prv Sunt functionar public din ianuarie 2008, la vremea când am fost angajată am beneficiat de toate sporurile ca si colegii mei, conform legislatiei de atunci, ... (vezi toată discuția)