avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... sporul de calculator
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

sporul de calculator

Sunt functionar public din ianuarie 2008, la vremea când am fost angajată am beneficiat de toate sporurile ca si colegii mei, conform legislatiei de atunci, printre care se număra si sporul de calculator pe care in prezent nu-l mai am.
Ce ar trebui sa fac ca să pot beneficia de acest spor deoarece toată activitatea mi-o desfăşor pe calculator, 8 ore pe zi.
Menţionez ca unitatea unde lucrez are avizele necesare in vederea acordarii sporului de calculator, şi de asemenea faptul că tot personalul angajat, respectiv funcţionari publici de aici, beneficiază de acest spor.
Vă mulţumesc.
Buna seara !
Solicitati in scris conducerii institutiei motivul neacordarii sporului ... In functie de raspuns , puteti actiona ..
Multumesc foarte mult.
Am facut acest lucru cerând sa mi se comunice cum mi-a fost reţinut acest spor întrucât nu am primit niciun document prin care sa mi se spună că începând cu data de..........nu mai beneficiez de acest spor.
Acum aştept un răspuns din partea instituţiei şi probabil voi face actiune in instanţă, sper sa reuşesc.
O seară bună.
Potrivit art. 9 din Anexa nr. III la Legea cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice nr. 330/2009, functionarii publici beneficiaza de un spor pentru conditii periculoase sau vatamatoare de pana la 15% din salariul de baza.
Locurile de munca, categoriile de personal, marimea concreta a sporului pentru conditii deosebite de munca, precum si conditiile de acordare a acestora se stabilesc avand la baza buletinele de determinare sau, dupa caz, de expertizare, emise de catre autoritatile abilitate in acest sens, prin regulament de catre ordonatorul principal de credite, cu consultarea sindicatelor sau, dupa caz, a reprezentantilor functionarilor publici, avizat de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Ministerul Finantelor Publice.

Marimea concreta a sporului pentru conditii deosebite de munca, precum si conditiile de acordare a acestora se vor stabili prin regulament de catre ordonatorul principal de credite, cu consultarea sindicatelor sau, dupa caz, a reprezentantilor functionarilor publici.

Acest spor nu exclude drepturile si obligatiile salariatiilor prevazute de Hotararea Guvernului nr. 1028/2006 privind cerintele minime de securitate si sanatate in munca referitoare la utilizarea echipamentelor cu ecran de vizualizare, (publicata in M. Of. nr. 710 din 18 august 2006), precum si cele stipulate de Legea nr. 31/1991 privind stabilirea duratei timpului de munca sub 8 ore pe zi pentru salariatii care lucreaza in conditii deosebite - vatamatoare, grele sau periculoase (publicata in M. Of. nr. 710 din 18 august 2006). - inca in vigoare.
Va sfatuiesc sa luati legatura cu sindicatul sau reprezentantii dvs.
din pacate, legea nr. 330/2009 a fost abrogata... iar noua lege de salarizare, nu mai prevede nici o posibilitate de acordare a acestui spor, chiar si cu avize....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulament spor conditii vatamatoare aleko27 aleko27 Buna ziua, un Regulament pentru acordarea sporului de conditii vatamatoare ma poate ajuta cineva? Cu consideratie (vezi toată discuția)
Spor vatamatoare in anul 2017 andi2017 andi2017 Fara REgulament se poate majora sporul pt. conditii vatamaotare daca avem buletin de analiza de la DSP:)) (vezi toată discuția)
Spor conditii vatamatoare sarm07opr sarm07opr Conform Legii 330/2009 functionarii din administratia publica locala pot primi un spor de pana la 15% pentru conditii vatamatoare. Va rog sa-mi spuneti si mie ... (vezi toată discuția)