Eu am dat cu un an in urma CNPAS in judecata in vederea obligarii acesteia sa-ma pensioneze si am depus si adeverintele mele cu sporuri. Intre timp cererea mea initiala s-a perimat pt ca pe 17 april. ma pensionez conf. cerintelor lor. Confuzia s-a facut ca eu figuram ca pensionara din 2001 - 2008 am beneficiat de pensie de urmas (tutore minor). Acum vazand dosarul sotului meu decedat ma tenteaza sa accesez pensia lui (desi jumatate) cred ca va fi mai mare, insa nu am adeverintele de sporuri pt el inca si termenul este pe 21 aprilie. Cum pot solicita o amanare pt a intra in posesia adeverintelor si a le depune la CNPAS (vreau sa evit un alt proces). Merge amanare lipsa aparare si pe urma oricum sa nu apar cu avocat? pot depune cererea prin posta?
Multumesc anticipat.
Fiind primul termen de judecata este dreptul dv. de a solicita acordarea unui termen de judecata in vederea angajarii unui aparator in cauza. Cererea este legala si admisibila, astfel ca instanta nu poate sa va respinga cererea, insa un alt termen pentru acelasi motiv instanta nu va va mai acorda.
Daca, la urmatorul termen nu va veti prezenta cu un avocat, nu va fi niciun bai. Dreptul la aparare este un drept si nu o obligatie. ;)
Puteti solicita instantei un termen pentru a va angaja aparator. Faptul ca nu va veti angaja un aparator nu are relevanta. Este alegerea dvs daca va aparati singur sau apelati la serviciile unui aparator!
Succes!
:luck:
Cerere pt amanare motiv angajare avocat se acorda numai la primul termen? Eu sun t la al doilea termen ca eu m-am asteptat sa se solutioneze la primul termen dar CNPAS mi-a adus dosarul sotului meu decedat dupa urma caruia eu am avut o perioada pensie de urmas pentru minor.
Chiar daca sunteti la al doilea termen de judecata dar nu ati mai avut o cerere similara la primul termen, veti solicita instantei acordarea unui termen de judecata in vederea angajarii unui aparator ales. Daca va va intreba de ce nu ati solicitat acest lucru la primul termen, spuneti ca acum v-ati dat seama ca ar trebui sa beneficiati de asistenta specializata in cauza. ;)