Am mai multe nelamuriri, sunt destul de tanar si nu sunt foaret informat in acest domeniu de aceea va rog sa imi dati orice raspuns. Orice informatie este bine venita.
Deci lucrez la o firma de 5 luni. Eu pana acum niciodata nu am avut nevoie de concediu medical si deci din aceasa cauza nu stiam care sunt procedurile exacte. M-am dus la medicul de familie care imi recomandase sa stau la vatra, am fost urmatoarea mea zi la munca, am vb cu managerul(seful meu direct), se vedea ca imi era destul de rau si deci mi-a dat consimtamantul de a sta la vatra. Eu m-am reintors la medic , asta se intampla pe 28.03.2010, si am cerut intocmirea CM insa nu aveam adeverinta completa, eu adusesem o adeverinta cand am inceput la locul respectiv de munca , insa mi s a spus ca trebuie sa contina contul exact unde varsa angajatorul fondul meu la CAS. Bun greaseala mea am inteles ca a fost ca nu am dus adeverinta la timp, eu simtindu-ma rau nu m-am deplasat pana la medic si nici nu am rugat pe altcineva sa o faca. Si dupa 3 zile , culmea ghinionului au intrat medicii in greva cu CAS sau ce sa intamplat nu am urmarit foarte atent, stiu doar ca medicul mi-a spus ca nu se poate sub nici o forma elibera CM pentru ca e aceasta greva. Pe data de 7.04 m-am intors la munca, sa comunic acestea si sa imi reiau lucrul, am fost repezit si umilit pentru ca nu am fost in stare sa imi iau medicalul, am invocat ma rog motivele, se pare ca doamna de la resurse umane a considerat ca i-am vb umpic de sus, ji de atunci a inceput un fiasco, in care ma acuza ca am incalcat legea , ca medicalele din lunile trecute trebuie duse pana pe data de 5 a urmatoarei luni. I-am spus ca nu stiam asta, si ca nu cred ca o sa fie vreo acuza, si ideea este ca , doamna de la resurse umane mi-a amentiat managerul sa ma trimita acasa, ca daca nu ii face probleme ei, ca eu nu mai am voie sa muncesc pana nu aduc medicalul. Am sunat directorul de vanzari, si am explicat situatia, si -am spus ca , daca este asa o mare tragedie ca nu sa inchis luna (martie - 28,29,30,31) sa ma bage pt zilele alea in concediu fara plata, ca sa fie corect si fata de colegii mei. Mi-a ras in fata si mi-a spus ca este exclus si ca nu pot veni la munca pana nu am medicalul, care nu am cum sa il ridic desi m-am rugat insistent de medicul meu de familie. El nu are cum sa mi-l dea. Este greva.
Ce sa fac? Angajatorul a procedat corect, cu lasarea la vatra pana am medicalul? Daca pot face reclamatie ITM, unde si cum sa o fac ?
Multumesc in avans.
Cel mai recent răspuns:
Cezarejte , utilizator
11:15, 12 Aprilie 2010