avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1167 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... unic mostenitor cum se poate afla toata masa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

unic mostenitor cum se poate afla toata masa succesorala

daca cineva este unicul mostenitor al cuiva care a decedat si are informatii ca decedatul a fost proprietarul unor terenuri se mai poate face ceva ptr recuperarea lor sau eventual a altor proprietati aflate in proprietate la momentul decesului (anul 1975)
exista un termen legal ptr asta
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alina Stroila , Avocat 21:47, 9 Aprilie 2010
da se poate face, daca ati acceptat mostenirea bunicii in termenul legal.. evident ca pe langa locul de veci, in patrimoniu dvs trebuie sa se regaseasca si terenurile din girugiu si tot ce a fost in patrimoniul unchiului mostenit de bunica..
Este clar ca in timpul regimului comunist acele terenuri au fost nationalizate, deci trebuie sa faceti actiune in instanta si sa va revendicati terenul ! Insa , pentru a face acest lucru , va trebuie actul sau actele de proprietate in original (copii legalizate de arhiva ) , certificatele de mostenitor pentru a arata calitatea procesuala si eventual un extras din registrul agricol anterior nationalizarii.
din cate stiu eu, daca nu s-a respectat procedura de reconstituire a dreptului de proprietate, instantele nu admit actiunile pe dreptul comun, potrivit unei decizii pronuntate de ICCJ

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai exista vreo posibilitate? elian c elian c De curand am aflat ca un unchi de-al meu, care detine documentele vechi de propietate ale bunicului, a cerut, in termenul legal, retrocedarea unei suprafete de ... (vezi toată discuția)
Retrocedare de imobile nationalizate pentru cetateni straini f_karoly f_karoly Se poate retroceda imobile nationalizate unor cetateni straini care sunt mostenitorii unor persoane de cetatenie romaneasca a caror imobile au fost ... (vezi toată discuția)
Refuz plata impozit loc de veci... drgaby drgaby Buna ziua... Vreau sa va supun atentiei o problema cu care ma confrunt si va rog in acelasi timp sa ma ajutati sa ies din incurcatura (daca se mai ... (vezi toată discuția)