am imprumutat unei cunostinte niste bani 250mil.mi-a dat dobinda un timp dupa care nu a mai dat nici un semn .pot sa il dau in judecata pentru abuz de incredere intr-un proces penal?am sanse sa-mi recupere banii?cit trebuie sa platesc pentru suma in litigiu respectiv cit la suta dein suma?am sanse sa cistig procesul ?
Buna seara ! Este foarte importanta modalitatea in ncare ati imprumutat banii (act notarial , pe incredere etc) . Daca nu ati facut act notarial , sansele de recuperare a sumelor de bani se reduc simtitor .
Infractiunea de abuz de incredere este prevazuta si pedepsita de art. 256. Cod Penal si este definita ca fiind , insusirea unui bun mobil al altuia , detinut cu orice titlu , sau dispune de acest bun pe nedrept , ori refuzul de a-l restitui . Important este sa puteti dovedi faptul ca ati imprumutat banii .
Consultati un avocat care va va da sfaturi dupa ce ii veti pune la dispozitie toate detaliile necesare .
In penal, nu platiti taxe. Depine de timpul care a trecut de cand ati dat banii, daca fapta este prescrisa sau nu....
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Imprumut
maricut
am imprumutat pe cineva cu o suma de bani in 2008 pentru 6 luni si nu am primi nici un ban inapoi pana in prezent . Am facut o chitanta de mana, fara martori ... (vezi toată discuția)
Recuperari datorie
daniela_b
Am imprumutat in 7 sept.2011 un amic cu o suma de bani prin act notarial in care scrie citez:\"in cazul in care nu voi restitui suma imprumutata la termenul ... (vezi toată discuția)