avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită abuz de incredere
Discuție deschisă în Executare silită

abuz de incredere

am imprumutat unei cunostinte niste bani 250mil.mi-a dat dobinda un timp dupa care nu a mai dat nici un semn .pot sa il dau in judecata pentru abuz de incredere intr-un proces penal?am sanse sa-mi recupere banii?cit trebuie sa platesc pentru suma in litigiu respectiv cit la suta dein suma?am sanse sa cistig procesul ?
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 22:22, 9 Aprilie 2010
Buna seara ! Este foarte importanta modalitatea in ncare ati imprumutat banii (act notarial , pe incredere etc) . Daca nu ati facut act notarial , sansele de recuperare a sumelor de bani se reduc simtitor .
Infractiunea de abuz de incredere este prevazuta si pedepsita de art. 256. Cod Penal si este definita ca fiind , insusirea unui bun mobil al altuia , detinut cu orice titlu , sau dispune de acest bun pe nedrept , ori refuzul de a-l restitui . Important este sa puteti dovedi faptul ca ati imprumutat banii .
Consultati un avocat care va va da sfaturi dupa ce ii veti pune la dispozitie toate detaliile necesare .
In penal, nu platiti taxe. Depine de timpul care a trecut de cand ati dat banii, daca fapta este prescrisa sau nu....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut maricut maricut am imprumutat pe cineva cu o suma de bani in 2008 pentru 6 luni si nu am primi nici un ban inapoi pana in prezent . Am facut o chitanta de mana, fara martori ... (vezi toată discuția)
Masina imprumutata si refuz de restituire saeedelena saeedelena cu respect pentru oricine care poate sa imi dea un sfat si pentru cine nu am imprumutat masina unui ,,prieten,, pentru o zi si in aceeasi zi a fost implicat ... (vezi toată discuția)
Recuperari datorie daniela_b daniela_b Am imprumutat in 7 sept.2011 un amic cu o suma de bani prin act notarial in care scrie citez:\"in cazul in care nu voi restitui suma imprumutata la termenul ... (vezi toată discuția)