avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Abuz in serviciu - agent de politie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Abuz in serviciu - agent de politie

Buna seara,

As avea cateva intrebari inainte de a face curs unei plangeri impotriva sefului de post din comuna noastra.

In ultimele 2 luni s-au petrecut mai multe intamplari care dupa parerea mea nu corespund cu legea.

1. Prietena ( avand domiciliul intr-un al sat) unui localnic a fost amendata de catre seful de post cu 50 RON pentru ca nu detinea flotant si dupa spusele politistului a petrecut mai mult de 5 zile in comuna noastra. Care este legea care interzice ca un tanar si o tanara din sate diferite sa se intalneasca si sa petreaca impreuna fara flotant mai mult de 5 zile?

2. In duminica de Pasti cativa tineri au organizat un chef in caminul cultural cu acordul primarului dar nu au sesizat organizarea acestui eveniment sefului de post... La cateva zile dupa Pasti au fost chemati la post sa dea socoteala pentru acest chef. Politistul le-a zis ca nu ii amendeaza daca aranjeaza si taie lemnele din curtea lui..... Va rog frumos sa ma lamuriti daca acesta nu este abuz in serviciu.

3. Si intamplarea care a umplut paharul s-a intamplat azi, cand elevii s-au dus la caminul cultural unde 2 baieti din satul vecin vroiau sa-i invete dansuri populare si au fost dati afara si alungati de catre seful de post pe motiv ca s-au dus acolo sa fure. Precizez ca acesti tineri au intre 12 si 16 ani, nu au facut galagie, au dansat doar.

Va rog sa imi raspundeti unde putem reclama aceste intamplari.

Va multumesc anticipat.

P.S. Poate ca sunt intamplari nesemnificative, dar este vorba despre o comunitate foarte mica care se simte terorizat de catre agentul de politie.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:48, 10 Aprilie 2010
Sesizati IGP si se va cerceta.
Multumesc de raspuns.

Sesizarea sa o facem in scris sau telefonic?
Cel mai indicat e sa o faceti in scris
~ Conținut șters la cerere ~
Formulati plangere penala pentru abuz in serviciu,conf.art246 c.pen. impotriva sefului de post,in situatia in care puteti dovedi cele semnalate cu,acte,martori,alte mijloace de probatiune legal admise.
Puteti in paralel sa sesizati si IGPR-Directia de Ordine Publica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bataie luata la politie +amenda aurellian aurellian Buna seara, acum doua zile am fost luat pe sus de la locul de munca, unde sapam un sant impreuna cu alti colegi, de catre politistul din sat, m-a dus la ... (vezi toată discuția)
Probleme cauzate de vecin galagios/petrecaret la curte roana99 roana99 Buna ziua. Problema mea este un vecin…mai exact, Petrecerile vecinului respectiv (cu invitati sau fara) incep la ore diferite ziua sau noaptea (dupa ... (vezi toată discuția)
Amenda deranjarea linistii publice annitha annitha ce se poate face daca ai primit o amenda pt deranjarea linistii publice,fara sa fi comis aceasta fapta,printr-un proces verbal trimis prin posta,proces ... (vezi toată discuția)