avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sarcina-demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sarcina-demisie

Buna ziua,
lucrez la o firma de 5 ani jumate ca Manager zona,si ieri mi-au adus la cunostinta verbal ca ar dori sa-mi dau demisia ,ca nu mai au nevoie de serviciile mele si ca imi vor da 3 salarii compensatorii,tot ieri insa in scris i-am instiintat si eu ca sunt insarcinata,cu adeverinta de la medic cu echo cu tot ce aveam eu,ma pot obliga ei sa-mi mai dau demisia? apoi mi-a spus o colega neoficial, ca ma vor plati pana cand voi intra in concediu post natal dar sa stau acasa,ca vor angaja pe cineva in locul meu dar cu alta titulatura,pot face asta?
Intrebare:1. ma pot obliga ei sa intru in post natal ? eu intentionam sa iau toate 126 de zile dupa nastere?
2. ma pot plati ei asa fara sa fac nimic si eu sa stau acasa?
3. imi pot lua masina,tel,laptop,atata timp cat sunt inca angajata lor?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 10:57, 10 Aprilie 2010
Concediul post natal este obligatioriu numai 42 de zile de la nastere, ceea ce insemana ca va puteti lua toata diferenta pina la 126 de zile si ulterior beneficiind de indemnizatie pentru concediu de maternitate. Pe perioada cit contractul dv. va fi suspendat poate angaja o alta persoana cu contract de munca pe durata determinata cit timp sunteti dv in concediu, insa toate accesorile de care va folositi pentru indeplinirea sarcinilor de serviciu nu v or mai putea fi folosite de dv.
Multumesc,
intrebarea mea este,in aceste 6 luni cat mai am pana la nastere ei pot angaja pe altcineva care sa faca practic aceleasi lucruri ca si mine dar cu alta titulatura iar eu sa stau pur si simplu acasa fara sa muncesc si sa fiu platita,dupa cum spune sefa mea directa? (sa nu mai am masina ,tel..etc)
Da, exista aceasta posibilitate de a mai angaja pe cineva ... insa dvs nu puteti sta acasa si sa fiti si platita ...in temeiul art. 38 din Codul muncii, îi este interzis salariatului să renunţe nu numai la drepturile consacrate prin lege, ci şi la cele negociate prin contract colectiv sau individual de munca.
Nu va poate obliga sa demisionati. Poate angaja o alta persoana pe un alt post si cu atributii asemanatoare. Daca angajatorul nu mai doreste colaborarea cu dv. este bine sa va acorde posibilitatea intrarii in somaj prin restructurarea postului si concediere cu art.65 (1), astfel puteti beneficia de CIC, perioada de somaj fiind luata in calculul celor 12 luni de realizare venioturi supuse impozitarii. Somajul se suspenda pe perioada eventualelor concedii medicale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de crestere a copilului acor acor conform noii legislatii in vigoare tatal poate intra in concediul de crestere a copilului beneficiind de 85% din veniturile nete? trebuie sa nasc curand si eu ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate iulia_viorica iulia_viorica De asemenea, in legatura cu concediul de risc maternal de care beneficiez in prezent, mi s-au acordat 30 de zile, dar nu se specifica perioada. Am luat ... (vezi toată discuția)
Concediu pre si post natal malenadiva malenadiva Buna seara, Am incercat sa deslusesc misterul singura, insa am gasit atatea variante pe atatea forumuri, incat nu mai stiu ce este de actualitate si ce ... (vezi toată discuția)