avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Termen judecata - asigurari sociale
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Termen judecata - asigurari sociale

Sunt o proaspat fortata pensionara, am depus la tribunal un dosar pentru calculul veniturilor necalculate pentru care am platit CAS, in perioada 1972-1990si am ramas surprinsa sa constata ca termenul este 08.12.2010. Stiam ca aceste dosare se rezolva in termene de urgenta deoarece dovezile exista. Multumesc mult,
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 10:03, 10 Aprilie 2010
Din pacate aglomerarea instan telor face ca sa nu se mai respecte urgenta cu care ar trebui solutionate asemenea litigii
Litigiul dvs. nu este un conflict de munca, asa cum ati scris initial in titlu. El intra in materia "asigurari sociale", prevederile legale aplicabile fiind cele ale art. 154 - art. 159 din Legea nr. 19/2000.

Pentru ca un litigiu sa se judece cu celeritate, trebuie sa existe prevedere legala expresa in acest sens. Or, legea nu califica litigiile de asigurari sociale ca fiind litigii care se judeca in regim de urgenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere preschimbare termen litigii munca ContSters147303 ContSters147303 Buna seara, Va rog puteti enumera motive temeinice care pot sta la baza acceptarii schimbare termen de judecata. Eventual motive folosite de Dvs care au ... (vezi toată discuția)
Principiul celebritatii cameliaczeran cameliaczeran Buna ziua, am nevoie de un ajutor in ideea rezolvarii unei nelamuriri. Unde pot gasi principiul celebritatii din perspectiva dreptului muncii? Am cautat in ... (vezi toată discuția)
Jurisprudenta muncii isgene isgene Bunaziua! Am inaintat o plingere privind un litigiu de munca (desfacere contract de munca abuziv indisciplinar) la judecatorie acum doua saptamini prin ... (vezi toată discuția)