Buna ziua
Am si eu o chestiune de rezolvat si anume am depus la primarie un dosar pentru obtinerea autorizatiei de construire conform legii 50/1991.Adresele pe care le-am primit referitor la completarile care trebuiau aduse le primesc la doua trei luni si nu in termenul prevazut de lege.Problema importanta este insa alta am cerut de la primarie prin doua cereri dreptul de servitute care imi lipsea de la dosar,mentionez ca terenul pe care doresc sa construiesc este achizitionat de la primarie,nu mi s-a raspuns la nici o cerere formulata in legatura cu acest drept de servitute ma ignora si cei de la urbanism au semnat autorizatia dar secretarul nu vrea sa semneze.Ce pot sa fac in acest caz?Se poate face plangere penala impotriva secretarului pentru abuz in serviciu contra intereselor private si daca da cum ? multumesc pentru timpul si bunavointa acordata
Acum, nu dati cu bata in secretar pentru motivul ca responsabilul de la urbanism a semnat, iar secretarul nu. Raspunderea pentru respectarea legii la emiterea AC revine secretarului, asa ca, daca nu sunt indeplinite toate conditiile enumerate dvs. prin CU care trebuia sa va fie emis anterior, secretarul nu va semna, indiferent cat de "amabil" este colegul de la urbanism:)
Doar in masura in care ati depus la dosar toate avizele, autorizatiile si celelalte documente solicitate prin Certificatul de Urbanism, puteti sa formulati o actiune in contencios administrativ - legea 554/2004 impotriva primariei, pentru a-i obliga sa va emita AC.
La ce anume va refereati prin "drept de servitute"? Cumva o servitute de trecere? Pentru ca, daca terenul nu are acces la drum, nu vi se poate emite AC.
Conform legislatiei in materia autorizatiilor de constructie, trecerea termenului de 30 de zile fara ca cererea dvs. sa fi fost respinsa sau sa se fi solicitat completari/modificari ale documentatiei depuse echivaleaza cu acordarea tacita a autorizatiei de constructie asa cum ati solicitat-o. Deci, daca nici nu vi s-au cerut completari si nici nu s-a respins cererea dvs., puteti incepe lucrarile.
autorizaţia de construire se acordă în baza Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, ca lege specială, şi nu este inclusă printre autorizaţiile care pot fi eliberate în procedura aprobării tacite prevăzute de O.U.G. nr. 27/2003. Art. 7 din O.U.G. nr. 27/2003 prevede că aprobarea tacită se aplică numai autorizaţiilor pentru desfăşurarea unei activităţi, pentru prestarea unui serviciu sau exercitarea unei profesii. Astfel că nu se poate invoca birocraţia din cadrul instituţiilor abilitate.