Buna ziua!
Am depus dosarul la primaria sect.5 pentru obtinerea certificatului de urbanism,pe data de 7 august 2015.Acolo mi s-a spus ca in termen de 30 de zile voi obtine CU.Pe data de 10 septembrie 2015 am sunat la primarie.A raspuns o doamna si mi-a zis sa sun peste o saptamana.Dupa 10 zile am sunat iarasi.Aceeasi doamna imi spune ca un robot,sa revin dupa inca o saptamana.Mi-a sarit mustaru' si i-am zis dar a trecut mai mult de o luna!Atunci doamna mi-a zis:trebuie sa asteptati 30 de zile lucratoare nu calendaristice.Imi zic in gand: o da la intors acum X-(
Am ramas mut de uimire si am inchis telefonul. De atunci sun saptamanal la primarie si mi se pune aceeasi placa:sunati sau reveniti peste o saptamana.X-(
Acum este 17 octombrie 2015 si eu nu am obtinut amaratul ala de certificat de urbanism.:sorry:
Ce pot face sau unde pot reclama amanarea obtinerii CU?
Multumesc anticipat.
Certificatul de urbanism se emite de autorităţile prevăzute la art. 4 din Legea nr. 50/1991, republicată, cu completările şi modificările ulterioare, abilitate să autorizeze lucrările de construcţii, şi se eliberează solicitantului în termen de cel mult 30 de zile de la data înregistrării cererii, menţionându-se în mod obligatoriu scopul emiterii acestuia.
Procedura aprobării tacite nu este aplicabilă în cazul autorizaţiilor de construire, certificatelor de urbanism şi documentaţiilor de urbanism
vezi:
Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 674 din 1 noiembrie 2013 unde a fost publicată Decizia ÎCCJ nr. 13 din 16 septembrie 2013 (Decizia 13/2013) privind examinarea recursului în interesul legii formulat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 3 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 27/2003 privind procedura aprobării tacite, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 486/2003, cu modificările şi completările ulterioare,
referitor la autorizaţiile de construire, certificatele de urbanism şi documentaţiile de urbanism prevăzute în art. 6 alin. (1) şi art. 7 alin. (1) din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi în art. 29 şi 44 din Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, cu modificările şi completările ulterioare.
Demolare casa
mine58
Buna ziua ,
Am mostenit o casa batraneasca si as dori sa o demolez, sa construiesc alta noua .
Ce documente imi tebuie ca sa o demolez si care sunt taxele ... (vezi toată discuția)